Sensorer för mätning av förflyttning, avstånd och position

Virvelströmssensorer (eddy-current) från Micro-Epsilon är utvecklade för beröringsfri mätning av förflyttningar, avstånd, positioner, oscillering och vibrationer. De är speciellt lämpliga när hög precision är nödvändigt i krävande industriella miljöer (tryck, smuts, temperatur).

 

Kapacitiva sensorer från Micro-Epsilon mäter avstånd, rörelse och position beröringsfritt mot elektriskt ledande material med hög precision.

 

optoNCDT sensorer har satt milstenar för industriell laseravstånds mätning. Oavsett om det är för avstånds-, positions- eller tjockleksmätning så räknas Micro-Epsilons lasersensorer till en av de bästa i sin klass. Dessa lasersensorer används framförallt för mätnings- och övervakningsuppgifter inom fabriksautomation, elektronikproduktion, robotics och fordonskonstruktion.

 

Det konfokala kromatiska confocalDT mätsystemet används för snabba avstånds- och tjockleksmätningar. Olika sensormodeller och kontroller interface öppnar upp en mängd olika tillämpningsområden som tex halvledarindustrin, glasindustrin, medicinteknologi och plastproduktion.

 

Laser avståndssensorer är designade för beröringsfri avståndsmätning: Lasergivare för mätområden upp till 10 m, laser avståndssensorer för upp till 3000 m. Sensorerna används för positionering och lägeskontroll inom maskinbyggnad och materialhanterings utrustning.

 

Micro-Epsilon erbjuder ett brett program av induktiva sensorer för avstånds- och positionsmätning, från konventionella LVDT-sensorer och induktiva sensorer med integrerad kontroller till kundspecifika, högvolyms versioner. Avståndsgivarna induSENSOR från Micro-Epsilon används inom automatiserade processer, kvalitetssäkring, testriggar, hydraulik, pneumatik och fordonsteknik.

 

mainSENSOR är baserad på en innovativ mätningsprincip, som har utvecklats av Micro-Epsilon, för att kombinera fördelarna med både induktiva och magnetiska sensorer. Magnet-induktiva sensorerna används ofta som alternativ till induktiva sensorer och lägesgivare inom automation, förpackningsindustrin och maskinövervakning.

 

Dragvajergivare i wireSENSOR serien mäter linjärt över hela mätområdet och används för avstånds- och positionsmätning med mätområden från 50 mm till 50000 mm (50m). Dragvajergivarna från Micro-Epsilon är idealiska för integrering och efterhandsmontering i hög-volym OEM applikationer, som tex medicinsk utrustning, lyftar, transportband och fordonsteknik.

 

Kontakt

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB

+46 / 8564 / 733-80

Send email

{{$select.selected.name}}

Your central contact

{{c.name}}

{{c.name}}

{{c.company}}

{{c.name}}

{{c.fon}}

Your request

{{c.name}}

{{c.company}}

{{c.fon}}

Your request

{{c.name}}

{{c.company}}

{{c.fon}}

Your request

Your regional contact

{{c.name}}

{{c.name}}

{{c.fon}}

Your request

box-head-newsletter1-800x280

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
info@micro-epsilon.se