Micro-Epsilon news

Fram tills nu har färgmätning av flytande målarfärg varit en lång, tidskrävande och extremt komplex process. Genom en ny integrerad och utrymmesbesparande systemlösning från Micro-Epsilon, som kombinerar colorCONTROL ACS7000 kulörgivare och ILD1420-50 lasertrianguleringsgivare, är det möjligt att i realtid och med hög precision utföra beröringsfri färgbestämning direkt i produktionsprocessen.

Beröringsfri färgmätning av flytande målarfärg

thicknessSENSOR för universell tjockleksmätning av platta produkter är numer väletablerad. Genom ett utökat mätområde på upp till 25 mm med mätbredder upp till 400 mm erbjuder det intelligenta systemet från Micro-Epsilon en ännu större flexibilitet. thicknessSENSOR kan enkelt integreras i produktionslinjer och i begränsade utrymmen utan att kräva några avancerade inställningar.

Universell tjockleksmätning med utökat mätområde

Unika combiSENSOR från Micro-Epsilon kombinerar en eddy current virvelströmsgivare med en kapacitiv lägesgivare integrerade i samma hölje vilket möjliggör beröringsfri tjockleksmätning med hög precision på plastfilm och isolatorer.

Noggrann tjockleksmätning inom plastindustrin

ILD1750 är konstruerad för läges- och avståndsmätningar. Genom en kombination av förbättrad prestanda, robusthet och pålitlighet samt ett brett utbud av nya funktioner intar den nya givaren en ledande roll i sin klass. Tack vare sin kompakta design med integrerad elektronik är givaren extremt mångsidig när det gäller dess potentiella användningsområden, även i begränsade utrymmen. Givaren utmärker sig också tack vare sin användarvänlighet, via ett innovativt webbgränssnitt kan givaren driftsättas med förinställningar för olika typer av ytor och färger.

Ny kompakt lasergivare med innovativa funktioner

Tack vare sin höga upplösning detekterar Micro-Epsilons kompakta laserskanner, scanCONTROL 2910-10/BL, defekter på plåtkanter direkt vid tillverkningen. I motsats till fasta lösningar som möjliggör slumpmässig testning erbjuder Micro-Epsilons inline-lösning identifiering av metallspån på ett tillförlitligt sätt.

Tillförlitlig detektering av defekter på plåt

Robust och kompakt design kombinerad med toppmodern teknik utmärker Micro-Epsilons nya magnetinduktiva lägesgivare. Magnetinduktiva givare har ett mycket större mätområde än konventionella magnetiska givare och kan beställas med rostfri stålkapsling. Dessutom är mättekniken slitage- och underhållsfri.

Nya magnetinduktiva lägesgivare

Micro-Epsilon har utvecklat innovativa capaNCDT DTV som är ett kapacitivt flerkanaligt mätsystem för kontroll av tjockleksvariation på bromsskivor. Extremt robusta givare, omfattande mjukvarupaket och en väska för mobil användning möjliggör mängder av olika mätuppdrag.

Tjocklekmätning av bromsskivor för lab- och vägtester

Tjocklek och rundhet är avgörande kvalitetsegenskaper vid produktion av glasförpackningar. Därför måste dessa parametrar vara 100 % inspekterade och eventuella felaktiga glasförpackningar omedelbart avvisas och returneras till glassmältan. På grund av den höga tillverkningshastigheten, och för att förhindra att flaskorna skadas, krävs en snabb beröringsfri mätteknik. Tvåkanaliga confocalDT 2422 från Micro-Epsilon är idealiskt för denna mätuppgift.

Enkelsidig tjockleksmätning av glasförpackningar

Nya termoIMAGER TIM G7 är en värmekamera specialdesignad för applikationer inom glasindustrin. Kameran kombinerar hög mätfrekvens med stort mätområde. Den nya VGA-modellen erbjuder en upplösning på 640 x 480 pixlar. Våglängden på 7,9 μm möjliggör tillförlitliga mätningar utan oönskade överföringsförluster, även på tunna glasskivor.

Nyhet: ThermoIMAGER TIM med VGA-upplösning

Micro-Epsilon lanserar nu världens minsta lasergivare med ett mätområde på 500 mm vars tillämpningsområden är omfattande. OptoNCDT 1420 erbjuder en unik kombination av hög mätfrekvens, kompakt design, prestanda och applikationsflexibilitet. Det är den minsta lasersensorn på marknaden som erbjuder kombinationen av ett så stort mätområde med hög noggrannhet. Den innovativa designen och funktionaliteten uppmärksammades av Red Dot Award Industrial Design 2016.

Världens minsta lasergivare: Kompakt lasersensor med 500 mm mätområde

Som pionjär inom området optisk mätteknik har Micro-Epsilon världsomspännande patent på sina blå lasergivare. Vid många mätuppdrag erbjuder Micro-Epsilons patenterade blå laserteknologi avgörande fördelar i jämförelse med röda lasergivare. Lasergivare med blå laser är exempelvis överlägsna vid mätning på rödglödgade ytor och på semitransparenta föremål.

Innovativ patenterad blå laserteknik

Nya optoNCDT 2300-2DR med blå laser är speciellt utformad för läges- och avståndsmätningar på direktreflekterande och högblanka ytor. Sensorn mäter med hög frekvens och maximal precision i nanometerområdet. Dessutom är optoNCDT 2300-2DR världsunik eftersom det är den enda lasersensorn i sin klass där all elektronik är integrerad i ett kompakt hus.

optoNCDT 2300-2DR lasersensor kombinerar snabbhet och precision
Kontakt

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB

+46 / 8564 / 733-80

Send email

box-head-newsletter1-800x280

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
info@micro-epsilon.se