Micro-Epsilon news

Tjocklek och rundhet är avgörande kvalitetsegenskaper vid produktion av glasförpackningar. Därför måste dessa parametrar vara 100 % inspekterade och eventuella felaktiga glasförpackningar omedelbart avvisas och returneras till glassmältan. På grund av den höga tillverkningshastigheten, och för att förhindra att flaskorna skadas, krävs en snabb beröringsfri mätteknik. Tvåkanaliga confocalDT 2422 från Micro-Epsilon är idealiskt för denna mätuppgift.

One-sided thickness measurement of container glass

Nya termoIMAGER TIM G7 är en värmekamera specialdesignad för applikationer inom glasindustrin. Kameran kombinerar hög mätfrekvens med stort mätområde. Den nya VGA-modellen erbjuder en upplösning på 640 x 480 pixlar. Våglängden på 7,9 μm möjliggör tillförlitliga mätningar utan oönskade överföringsförluster, även på tunna glasskivor.

Nyhet: ThermoIMAGER TIM med VGA-upplösning

Micro-Epsilon lanserar nu världens minsta lasergivare med ett mätområde på 500 mm vars tillämpningsområden är omfattande. OptoNCDT 1420 erbjuder en unik kombination av hög mätfrekvens, kompakt design, prestanda och applikationsflexibilitet. Det är den minsta lasersensorn på marknaden som erbjuder kombinationen av ett så stort mätområde med hög noggrannhet. Den innovativa designen och funktionaliteten uppmärksammades av Red Dot Award Industrial Design 2016.

Världens minsta lasergivare: Kompakt lasersensor med 500 mm mätområde

Som pionjär inom området optisk mätteknik har Micro-Epsilon världsomspännande patent på sina blå lasergivare. Vid många mätuppdrag erbjuder Micro-Epsilons patenterade blå laserteknologi avgörande fördelar i jämförelse med röda lasergivare. Lasergivare med blå laser är exempelvis överlägsna vid mätning på rödglödgade ytor och på semitransparenta föremål.

Innovativ patenterad blå laserteknik

Nya optoNCDT 2300-2DR med blå laser är speciellt utformad för läges- och avståndsmätningar på direktreflekterande och högblanka ytor. Sensorn mäter med hög frekvens och maximal precision i nanometerområdet. Dessutom är optoNCDT 2300-2DR världsunik eftersom det är den enda lasersensorn i sin klass där all elektronik är integrerad i ett kompakt hus.

optoNCDT 2300-2DR lasersensor kombinerar snabbhet och precision

Kapsling som kyler och skyddar innebär nya användningsmöjligheter för värmekameror. thermoIMAGER TIM infraröda kameror är exempelvis idealiska för utomhusapplikationer som kräver precisionsmätning eller för tuffa industriella miljöer i höga temperaturer.

Kylande och säkra – skyddskapslingar för värmekameror

Micro-Epsilon har nyligen erhållit en order på mer än 5000 induktiva lägesgivare avsedda för världens största, optiska NIR-teleskop. Det rekordbrytande projektet leds ...

Världens största spegelteleskop förlitar sig på sensorer från Micro-Epsilon

Nu kan ännu fler applikationer lösas med ILD2300 som är högpresterande lasergivare från Micro-Epsilon. Den nya konvertern C-Box/2A möjliggör snabb D/A-omvandling av två givarsignaler. Enskilda signaler kan beräknas synkront för direkt erhålla mätvärden så som tjocklek, diameter eller lutningsvinkel.

Nya C-Box/2A: konvertering och utvärdering av digitala sensorsignaler

Det nya, kompakta thermoIMAGER TIM Lightweightsystemet möjliggör temperaturövervakning från luften. Värmekameran med hög upplösning och miniatyrdatorn med en sammanlagd vikt på endast 380 gram erbjuder den senaste infraröda mättekniken i extremt små dimensioner. Systemet är speciellt utformat för flygapplikationer exempelvis för övervakning av solkraftverk med hjälp av flygdrönare.

Modern teknik möjliggör precisionsmätning av temperatur från luften

Vid produktion av glasflaskor, som baseras på press-blås-metoden, är glasdroppens vikt en avgörande faktor för att kunna säkerställa en smidig produktionsprocess samt en jämn och hög kvalitet. Tuffa omgivningsförhållanden är en enorm utmaning för den mätteknik som används. Särskilt kraftiga vibrationer och svavelhaltiga smörjmedel har gjort det nödvändigt för Micro-Epsilon att utveckla specialanpassade induktiva linjärgivare med stor slaglängd.

Kundanpassade linjärgivare säkerställer hög kvalitet vid produktion av glasbehållare

scanCONTROL laser profilsensorer förhindrar maskinskador inom pappersproduktion. Sensorerna används för att inspektera pappersbanorna som måste vara jämna och matade med stor precision genom valsverket.

Exakt bankantdetektering i pappersproduktionen

Nya scanCONTROL 3D-View mjukvaran möjliggör snabb, 3-dimensionell visualisering av punktmolnsdata som med stor precision mätts upp med scanCONTROL profilsensorer. Programvaran erbjuder användaren ett antal nya funktioner och fördelar, optimerad prestanda

Ny programvara: scanCONTROL 3D-View 3.0
Kontakt

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB

+46 / 8564 / 733-80

Send email

box-head-newsletter1-800x280

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
info@micro-epsilon.se