Micro-Epsilon News

Karbonband används för inredningsdetaljer men även för flygplanskonstruktioner. För att tillverka smala kolband skärs breda band upp i enskilda band, lindas på rullar och mäts under processen exakt ända ner i mikrometerområdet. För dessa mätuppgifter används optiska precisionsmikrometrar i serien optoCONTROL 2520. De är utformade för dynamiska mätningar i industriella områden.

Läs mer

Den nya monteringsanordningen JMA-Thickness finns nu tillgänglig för de konfokala kromatiska sensorerna och interferometrarna. JMA-Thickness möjliggör snabb och enkel justering av sensorer för dubbelsidiga tjockleksmätningar. Detta gör det möjligt att uppnå mycket exakta resultat, eftersom mätpunkterna kan justeras helt överlappande genom finjustering.

Läs mer

Med den nya AIK-adaptern erbjuder vi dig mer flexibilitet och ännu enklare anslutningsmöjligheter för scanCONTROL-laserskannrar. Hela produktportföljen med laserskannrar från Micro-Epsilon kan nu användas med Cognex VisionPro-programvaran. AIK-adaptern kombinerar fördelarna med Cognex VisionPro-miljön för att generera snabba och tillförlitliga tillämpningar med fördelarna med den inbyggda scanCONTROL-integrationen.

Läs mer

Sensorsystemen i serien colorCONTROL MFA-7 sköter färg-, intensitets- och funktionskontrollen av lysdioder, displayer och färgade objekt. De används bland annat vid kontroll av lysdioder i elektroniska komponentgrupper. Styrdonen som används kan då placeras flexibelt i förhållande till objekten och uppnår en hög repeterbarhet, mäthastighet och dynamik. Ett styrdon kan kontrollera upp till 28 mätpunkter samtidigt

Läs mer

Den senaste sensorgenerationen är nu ännu smartare. Den innovativa lasersensorn optoNCDT 1900 imponerar med sin höga hastighet, kompakta design och noggrannhet. Tack vare det integrerade EtherCAT-gränssnittet integrerar du hela sensorprestandan direkt i din PLC och drar nytta av enklare installation samt realtidsdata utan tidsfördröjning.

Läs mer

Om installationssituationen kräver mätningar på ett stort avstånd används lasersensorer med lång räckvidd från Micro-Epsilon. Den nya modellen optoNCDT 1760-1000 mäter exakt även på avstånd upp till 2 m och samtidigt snabbt på upp till 7,5 kHz. Sensorn har också ytkompensation i realtid, vilket ger exakta resultat på många olika ytor.

Läs mer

Micro-Epsilon presenterar det robusta kapacitiva sensorsystemet capaNCDT 6228 för förskjutnings- och avståndsmätningar vid omgivningstemperaturer upp till +800 °C. Tack vare sin höga temperaturstabilitet och exceptionellt höga linjäritet ger sensorerna exakta resultat även under krävande miljöförhållanden.

Läs mer

De viktigaste egenskaperna som är viktiga för morgondagens industriella produktion: Miniatyrisering, integrerbarhet, kompatibilitet, skalbarhet och prestanda - med större precision. De nya interferoMETER sensorerna ger tidigare oöverträffad noggrannhet vid industriell avstånds- och tjockleksmätning, t.ex. interferoMETER IMS5420, som har utformats för högprecisionsmätning av wafer. Med de högupplösta och högpresterande kompakta modellerna av konfokala kromatiska sensorer presenterar vi också en nyhet. De övertygar med hög prestanda och ett utmärkt pris-prestandaförhållande för serietillämpningar.

Läs mer

Laser-trianguleringssensorerna optoNCDT 1900 finns att få med EtherCAT, EtherNet/IP och PROFINET. Kombinationen av hög mäthastighet, kompakt utförande med integrerat styrdon och hög mätnoggrannhet möjliggör en mängd olika tillämpningsområden. Monteringstillbehör och det unika hanteringskonceptet via webbgränssnittet möjliggör en snabb idrifttagning av sensorn.

Läs mer

Exakt identifiering av position, avstånd, läge och storlek i industriella processer utförs av de kraftfulla glasfiberoptiska sensorerna i serien optoCONTROL CLS1000. De fiberoptiska sensorerna finns i fem olika versioner och kan anpassas optimalt till olika krav. Idrifttagningen görs enkelt via manöverpanel, OLED-skärm samt ett flertal Teach-In-lägen.

Läs mer

Micro-Epsilon löser med djupgående know-how om branschen mängder av mätuppgifter inom spår- och järnvägstrafik. De innovativa och samtidigt robusta sensorteknologierna bidrar i hög grad till säkerhet och stabilitet hos motorvagnar, vagnar, hjul, bromsar, spår och rälsar. Olika sensorteknologier används, såsom induktiva sensorer, virvelströmssensorer, laserskannrar samt lutnings- och accelerationssensorer. Mätningarna utförs under delvis extremt ogynnsamma förhållanden med tufft väder, slipdamm och vibrationer.

Läs mer

Den induktiva givaren induSENSOR DTD har utformats för automatiserade serietillämpningar. Konstruktionen är både extremt kompakt och även enkelt utformad för den slutliga tillämpningen. Sensor och styrdon är fast förbundna med varandra via en släpkedjeoptimerad kabel och är även konstruerad för tuffa miljöer. Systemet justeras och kalibreras på fabriken. Den induktiva DTD-givaren används bland annat för automatiserade form- och geometrikontroller, materialprovningar samt för positioneringsuppgifter.

Läs mer

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80