Micro-Epsilon news

Nya wireSENSOR WPS-Kxx-dragvajergivare mäter avstånd och position exakt och är konstruerad för applikationer som involverar höga volymer. K-serien kombinerar högpresterande givare för inom- och utomhus applikationer med ett utmärkt pris i förhållande till prestanda. Tack vare den modulära designen kan givarna snabbt och enkelt anpassas till respektive mätuppgift.

Läs mer

OptoNCDT 1220 från Micro-Epsilon är en lasergivare med ett utmärkt pris i förhållande till prestanda, hög mätnoggrannhet och användarvänlighet. Denna miniatyrgivare med integrerad styrenhet mäter förskjutning, avstånd och position på ett brett utbud av ytor och är lämplig för OEM och seriella applikationer inom automationsteknik.

Läs mer

Det induktiva mätsystemet EddyNCDT 3060 bygger på virvelströmsteknik och möjliggör snabba, exakta mätningar av förskjutning. Mer än 400 givarmodeller kan kombineras med eddyNCDT 3060. Användarvänlighet och smart signalbearbetning definierar systemet som utgör en ny prestandaklass för induktiv, beröringsfri mätning av förskjutning.

Läs mer

Nya capaNCDT MD6-22 är en kapacitiv handhållen givare för mobil mätning av mellanrum. Givaren löser pålitligt mätuppgifter i anläggnings- och maskinkonstruktion, vindkraftverk samt vid konstruktion och underhåll av turbiner, motorer och testbänkar. Tack vare sin kompatibilitet med många kapacitiva givare från Micro-Epsilon är MD6-22 lämplig för ett brett spektrum av applikationer som kräver mätningar med hög precision.

Läs mer

Kraftfulla True Color CFO från Micro-Epsilon är konstruerad för färgmätningar med hög precision. Med firmwareuppdateringen 1.4.20 kan CFO200-modellerna nu användas med en mätfrekvens på upp till 30 kHz. Webbgränssnittet har en ny, modern design och förutom andra nya funktioner kan användaren nu även använda en trefärgspresentation av färgutrymmena.

Läs mer

ColorSENSOR CFO100 används för exakt positionsdetektering vid automatiserade tryckprocesser av kosmetikflaskor. De halvtransparenta glaskeramiska flaskorna präglas före tryck. På grund av reliefen finns det en minimal färgskillnad vid präglingspunkten. ColorSENSOR från Micro-Epsilon upptäcker denna avvikelse och bestämmer exakt position för trycket.

Läs mer

Vid skärning av tyger bestämmer optoCONTROL CLS-K fiberoptiska givare från Micro-Epsilon den exakta positionen på tyget. Givare monteras direkt på ett av skärbladen och detekterar när tyget är i skärläge. De fiberoptiska givarna optimerar skärprecisionen och kvaliteten på slutprodukterna samtidigt som svinn och maskinfel minskas.

Läs mer

I många industriella processer krävs temperaturkontroll med hög precision för att uppnå höga och konsekventa kvalitetsresultat. Moderna infraröda temperaturmätare detekterar heta föremål, delar som är svåra att komma åt och som rör sig snabbt. Från ett säkert avstånd mäter thermoIMAGER TIM temperaturprofiler på t.ex. glas, metaller och mycket fina komponenter på PCB.

Läs mer

ConfocalDT IFS2405-6 från Micro-Epsilon är en ny konfokalkromatisk givare som kan monteras på ett säkert avstånd från mätobjektet. Givaren används främst för tjockleksmätningar vid glasproduktion och ger exakta mätresultat vid ett stort offsetavstånd. De konfokalkromatiska givarna i IFS-serien täcker mätområden från 0,1 till 30 mm.

Läs mer

Vid kallformningsprocesser är djupdragning ett avgörande steg i produktionsprocessen. optoNCDT 1420 lasertrianguleringsgivare mäter metallplåtarnas rörelse under pressning eftersom denna parameter är avgörande vid kvalitetsbedömning av processen. Den robusta designen gör givarna okänsliga för stötar och vibrationer. Innovativ teknik säkerställer konsekventa mätresultat även vid utmanande mätuppgifter, liksom mätning på delar med olika reflektionsegenskaper.

Läs mer

Världens minsta dragvajergivare är det senaste tillskottet i Micro-Epsilons produktsortiment. Med en vikt på bara 8 g och en storlek på bara 19 x 19 mm används wireSENSOR MT19 för positions- och avståndsmätningar med ett mätområde om 40 mm. Denna högdynamiska givare är extremt kompakt och möjliggör trådaccelerationer upp till 60 g. Den nya MT-serien från Micro-Epsilon innehåller även MT33- och MT56, som utmärker sig tack vare en ultrakompakt design i förhållande till mätområde.

Läs mer

ConfocalDT IFS2407-0,1 öppnar nya användningsområden när det gäller precisa positions- och tjocklekmätningar. Upplösning om 3 nm gör det möjligt för den kompakta givaren att utföra mätningar med högsta noggrannhet. Givaren klarar stora lutningsvinklar samtidigt som den erbjuder en liten mätpunkt på 3 μm, vilket möjliggör mätningar av ytfinhet med hög precision. Minsta möjliga materialtjocklek för tjockleksmätningar av transparenta material är 5 μm.

Läs mer
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB

+46 856 473 380

Skicka ett mail

Georgios Mousiadis
Area Manager | Koder 10-19, 60-64, 69-98

+46 856 473 384

Skicka ett mail

Anders Mejlvang
Area Manager | Koder 33-36, 40-59, 65-68

+46 856 473 380

Skicka ett mail

Jakob Geisler
Area Manager | Koder 20-32, 37-39 | Danmark

+46 856 473 380

Skicka ett mail

box-head-newsletter1-800x280
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Badvägen 14
21854 Klagshamn, Sweden
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 856 473 380
+46 856 473 389