Micro-Epsilon news

Nya capaNCDT MD6-22 är en kapacitiv handhållen givare för mobil mätning av mellanrum. Givaren löser pålitligt mätuppgifter i anläggnings- och maskinkonstruktion, vindkraftverk samt vid konstruktion och underhåll av turbiner, motorer och testbänkar. Tack vare sin kompatibilitet med många kapacitiva givare från Micro-Epsilon är MD6-22 lämplig för ett brett spektrum av applikationer som kräver mätningar med hög precision.

Läs mer

Den nya gränssnittsmodulen IF2030/PNET kopplar enkelt Micro-Epsilons givare till styrenheter med PROFINET. Modulen är kompatibel med Micro-Epsilons givare som matar ut data via ett RS422- eller RS485-gränssnitt och fungerar upp till 4 MBaud.

Läs mer

OptoNCDT 1220 från Micro-Epsilon är en lasergivare med ett utmärkt pris i förhållande till prestanda, hög mätnoggrannhet och användarvänlighet. Denna miniatyrgivare med integrerad styrenhet mäter förskjutning, avstånd och position på ett brett utbud av ytor och är lämplig för OEM och seriella applikationer inom automationsteknik.

Läs mer

Det induktiva mätsystemet EddyNCDT 3060 bygger på virvelströmsteknik och möjliggör snabba, exakta mätningar av förskjutning. Mer än 400 givarmodeller kan kombineras med eddyNCDT 3060. Användarvänlighet och smart signalbearbetning definierar systemet som utgör en ny prestandaklass för induktiv, beröringsfri mätning av förskjutning.

Läs mer

O- och C-ramsystemen i thicknessCONTROL-serien arbetar med innovativa laserlinjeskanners som erbjuder två mätområden. Vid en materialtjocklek på 400 mm uppnår dessa system 10 gånger högre noggrannhet än konventionell röntgen. Dessutom är systemen enklare att använda eftersom de, till skillnad från röntgen, inte kräver någon omkalibrering vid byte av legering.

Läs mer

Ny firmwareuppdatering finns nu för För optoNCDT 1420 och optoNCDT 1750 lasertrianguleringssensorer. Uppdateringen innehåller många nya funktioner och förbättrad okänslighet mot omgivande ljus. Dessutom är det nu möjligt att snabbt utvärdera givarsignalerna via C-Box/2A. För fortsatt felfri drift rekommenderar vi nedladdning av den aktuella versionen.

Läs mer

Givare med blå laser från Micro-Epsilon löser mätuppgifter på krävande ytor. OptoNCDT 1750BL mäter till exempel den fuktiga pappersmassan av kvalitetspapper under produktionsprocessen. Detta gör det numer möjligt att mäta produkten i övergången mellan pappersmassa och massivt papper. Detta sparar material och pengar. Förutom i pappersindustrin så används optoNCDT 1750BL inom metall-, keramik-, halvledar-, livsmedels- och träindustrin samt inom medicinteknik.

Läs mer

Kraftfulla True Color CFO från Micro-Epsilon är konstruerad för färgmätningar med hög precision. Med firmwareuppdateringen 1.4.20 kan CFO200-modellerna nu användas med en mätfrekvens på upp till 30 kHz. Webbgränssnittet har en ny, modern design och förutom andra nya funktioner kan användaren nu även använda en trefärgspresentation av färgutrymmena.

Läs mer

ColorSENSOR CFO100 används för exakt positionsdetektering vid automatiserade tryckprocesser av kosmetikflaskor. De halvtransparenta glaskeramiska flaskorna präglas före tryck. På grund av reliefen finns det en minimal färgskillnad vid präglingspunkten. ColorSENSOR från Micro-Epsilon upptäcker denna avvikelse och bestämmer exakt position för trycket.

Läs mer

Vid skärning av tyger bestämmer optoCONTROL CLS-K fiberoptiska givare från Micro-Epsilon den exakta positionen på tyget. Givare monteras direkt på ett av skärbladen och detekterar när tyget är i skärläge. De fiberoptiska givarna optimerar skärprecisionen och kvaliteten på slutprodukterna samtidigt som svinn och maskinfel minskas.

Läs mer

I många industriella processer krävs temperaturkontroll med hög precision för att uppnå höga och konsekventa kvalitetsresultat. Moderna infraröda temperaturmätare detekterar heta föremål, delar som är svåra att komma åt och som rör sig snabbt. Från ett säkert avstånd mäter thermoIMAGER TIM temperaturprofiler på t.ex. glas, metaller och mycket fina komponenter på PCB.

Läs mer

ConfocalDT IFS2405-6 från Micro-Epsilon är en ny konfokalkromatisk givare som kan monteras på ett säkert avstånd från mätobjektet. Givaren används främst för tjockleksmätningar vid glasproduktion och ger exakta mätresultat vid ett stort offsetavstånd. De konfokalkromatiska givarna i IFS-serien täcker mätområden från 0,1 till 30 mm.

Läs mer
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB

+46 856 473 380

Skicka ett mail

Georgios Mousiadis
Area Manager | Koder 10-19, 60-64, 69-98

+46 856 473 384

Skicka ett mail

Anders Mejlvang
Area Manager | Koder 33-36, 40-59, 65-68

+46 856 473 380

Skicka ett mail

Jakob Geisler
Area Manager | Koder 20-32, 37-39 | Danmark

+46 856 473 380

Skicka ett mail

box-head-newsletter1-800x280
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Badvägen 14
21854 Klagshamn, Sweden
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 856 473 380
+46 856 473 389