Micro-Epsilon News

Precision, mångsidighet och en kompakt design är avgörande faktorer för serieapplikationer inom industrin. För att uppfylla dessa krav har Micro-Epsilon utvecklat de nya laserskannrarna scanCONTROL 2500 som är idealiska för automation så som inspektion av limsträngar eller kantövervakning. Dessutom är priset gynnsamt i förhållande till den höga prestandan.

Läs mer

Med sub-mikrometerupplösning och en frekvensrespons på upp till 20 kHz ger det nya induktiva mätsystemet EddyNCDT 3070 exakta mätresultat av förskjutning, avstånd, position, axelrörelse och mellanrum. Det kraftfulla, universella och industrianpassade systemet är baserat på virvelströmsprincipen och är kompatibelt med cirka 100 olika givarrmodeller. Det används överallt där extremt hög precision krävs, under svåra omgivningsförhållanden i fabriker, inom maskinbyggnad, bilindustri, automationsteknik och i testbänkar.

Läs mer

Konventionella pyrometrar har sina begränsningar när de omges av damm, rök eller ångor i metallindustrin, medan den nya kvotpyrometern thermoMETER CTRatio med fiberoptisk kabel ger exakta mätvärden. Den används för industriella temperaturmätningar från +250° C till +3000° C. Den korta responstiden på 1 ms möjliggör övervakning av processer i hög hastighet. Den robusta pyrometern kan användas i omgivningstemperaturer upp till 200° C utan att behöva kylas. En version för höga omgivningstemperaturer upp till 315° C finns också tillgänglig.

Läs mer

Mätprincipen för mainSENSOR är utvecklad av Micro-Epsilon och kombinerar fördelarna med både induktiva och magnetiska givare. Givarna erbjuder en pålitlig och hållbar lösning för mätningar av position, avstånd och rotationshastighet. De används ofta som alternativ till induktiva givare och gränslägesgivare vid processautomation, förpackning och maskinövervakning. Tack vare ett gynnsamt pris i förhållande till prestanda är givarna lämpade för serieapplikationer.

Läs mer

Det nyckelfärdiga systemet thicknessSENSOR används för högdynamisk och exakt mätning av tjocklek på band- och plattor direkt i produktionslinjen. Denna beröringsfria och slitagefria optiska lösning är extremt kompakt. Dessutom erbjuder systemet ett användarvänligt webbgränssnitt där åtta användarspecifika inställningar kan lagras och exporteras. Mätuppgiften optimeras genom att använda det högsta mätvärdet eller ett genomsnitt.

Läs mer

Automatisk identifiering av hotspots inom automatisering, maskinbyggnad och övervakning av anläggningar gör effektiv och pålitlig processkontroll möjlig. Den intelligenta pyrometern thermoMETER TIM 8 erbjuder en automatisk spot-finder-funktion. Heta och kalla områden upptäcks med utmärkt rumslig upplösning och mycket liten mätpunkt vid fristående drift. Den analoga utgången gör pyrometern lämplig för OEM-applikationer. Temperaturmätningar är möjliga mellan -20°C och 900°C.

Läs mer

Gränssnittskortet IF2008PCIe möjliggör synkron datainsamling av fyra digitala givarsignaler och två kodare. Kortet är utformat för installation i datorer med kortplats för PCI Express. I kombination med expansionskortet IF2008E är det möjligt att processa sex digitala signaler, två kodare, två analoga signaler och åtta I/O-signaler.

Läs mer

scanCONTROL 30xx högpresterande laserprofilskannrar kombinerar modern teknik, högsta prestanda för mängder av applikationer. Inom automation, produktion och processövervakning samt kvalitetskontroll löser skannrar mätuppgifter på krävande ytor med hög dynamik. Dra fördel av flera gränssnitt som Ethernet, Ethernet/IP, EtherCAT och PROFINET för integrationsändamål.

Läs mer

Konfokala givare bestämmer exakt avstånd till olika typer av ytor och mäter tjockleken på transparenta material med högsta precision. Micro-Epsilon har utökat sitt produktsortiment med två nya givare som möjliggör flera nya användningsområden. Tack vare sin höga lutningsvinkel är confocalDT IFS2407-3 särskilt utformad för böjda ytor. IFS2404/90-2 är utformad för begränsade installationsutrymmen och främst för seriella applikationer. 90°-linsen möjliggör utrymmesbesparande installation i maskiner och system.

Läs mer

Extremt kompakt, hög upplösning och hög mäthastighet – med dessa egenskaper är den nya infraröda kameran thermoIMAGER TIM QVGA idealisk för tillförlitlig övervakning av industriella processer. Kameran är 40% mindre än föregångaren, vilket möjliggör ännu enklare integration i industriella processer, exempelvis vid övervakningsuppgifter vid 3D-printning. Med en upplösning på 382 x 288 pixlar och en bildhastighet upp till 80 Hz övervakas temperaturen dynamiskt och pålitligt från -20° C till +900° C. För temperaturer upp till 1500° C finns en specialmodell tillgänglig.

Läs mer

Oavsett om det är glansiga metalliska, strukturerade eller mycket fina vita nyanser har de alla en sak gemensamt: att mäta färgerna på dessa ytor är en utmananing. Micro-Epsilon har utvecklat de nya cirkulära givarna CFS2 som är anpassade till de höga kraven på krävande ytor. De fungerar med CFO-styrenheten. Givarna belyser mätobjektet på ett enhetligt sätt och erbjuder därför mätresultat som är ännu mer stabila och med högre färgnoggrannhet. Användningsområden är färgigenkänning av vinetiketter, färgning av textilier och inspektion av komponenter med metallfärger.

Läs mer

scanCONTROL 30xx/BL laserskanner är konstruerad för dynamiska mätuppgifter med höga krav på upplösning och noggrannhet. Skannern finns med mätområden på 25 och 50 mm (längs laserlinjen/X-axeln) och används främst för automatiserade uppgifter, produktions- och processövervakning samt kvalitetskontroll. Det valbara High Dynamic Range-läget (eller HDR-läget) erbjuder dessutom en innovativ funktion för styrning av exponeringstid vilket möjliggör exakta resultat även på krävande ytor.

Läs mer
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB

+46 856 473 380

Skicka ett mail

Georgios Mousiadis

Area Manager | Koder 10-19, 60-64, 69-98

+46 856 473 384

Skicka ett mail

Anders Mejlvang

Area Manager | Koder 33-36, 40-59, 65-68

+46 856 473 380

Skicka ett mail

Jakob Geisler

Area Manager | Koder 20-32, 37-39 | Danmark

+46 856 473 380

Skicka ett mail

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Badvägen 14
21854 Klagshamn, Sweden
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 856 473 380
+46 856 473 389