Micro-Epsilon News

Den senaste sensorgenerationen är nu ännu smartare. Den innovativa lasersensorn optoNCDT 1900 imponerar med sin höga hastighet, kompakta design och noggrannhet. Tack vare det integrerade EtherCAT-gränssnittet integrerar du hela sensorprestandan direkt i din PLC och drar nytta av enklare installation samt realtidsdata utan tidsfördröjning.

Läs mer

Få en överblick över Micro-Epsilons nuvarande sensorlösningar som är särskilt kompakta, smarta och ekonomiska: från 3D-mätteknik och tjockleksmätning till lasersensorer och konfokalkromatiska mätsystem för högprecisionsmätning. Vi hjälper dig gärna med att välja rätt mätmetod eller med en provmätning.

Läs mer

Sensorer från Micro-Epsilon används i många produktionssteg vid batteritillverkning. En avgörande mätparameter är tjockleksmätningen av bandmaterial och belagda batterifilmer. Lägesgivare med hög precision, 3D-laserskannrar och sensorsystem används.

Läs mer

De moderna lasersensorerna optoNCDT 1900 är mångsidiga och mycket exakta. De kombinerar dynamik, kompakthet och precision med hög mångsidighet i automatiserade processer och robotbaserade applikationer. De nya modellerna finns tillgängliga med en laserpunkt för att täcka mätområden från 2 till 500 mm eller med en laserlinje (LL) för att täcka mätområden från 2 till 25 mm.

Läs mer

Att montera optiska sensorer confocalDT- och interferoMETER har blivit ännu enklare. Micro-Epsilon erbjuder nu justerbara monteringsadaptrar som möjliggör snabb och exakt inriktning av sensorerna i alla riktningar. Det är också möjligt att justera sensorernas position i efterhand. Detta ökar mätnoggrannheten och minskar monteringstiden avsevärt.

Läs mer

Kombinerat med LVDT- och LDR-sensorerna möjliggör de induktiva styrenheterna i serien MSC7x02 hög applikationsmångsidighet inom förskjutningsmätning och geometriska tester inom maskinbyggnad och automation. För dessa applikationer finns den senaste versionen av sensorTOOL 1.6.0 nu tillgänglig för nedladdning. Ansluten till de induktiva flerkanalssystemen stöder mjukvaran styrning och parameterinställning för sensorerna. Dessutom kan mätdata visas och lagras för vidare bearbetning.

Läs mer

SurfaceCONTROL 2500 3D används för inspektion av geometri, form och yta på stora föremål. Sensorn kan användas vid automatiska inspektioner i produktionslinjer samt i mätrum. Utöver det stora mätområdet kännetecknas sensorn av stort mätdjup på upp till 300 mm. Bilderna överförs till en extern styrenhet där de bearbetas till 3D-data. Integration med programvara från tredje part är möjlig via GigE Vision.

Läs mer

Den konfokala miniatyrsensorn ConfocalDT IFS2402 används för mätningar i mycket små installationsutrymmen. Sensorserien har nu utökats med en modell med ett mätområde om 0,5 mm. Sensorn IFS2402-0.5 har en extremt kompakt design samt nanometerupplösning och stor mätvinkel. Detta möjliggör exakta avståndsmätningar i trånga utrymmen och även på krökta ytor.

Läs mer

Micro-Epsilon erbjuder ett stort utbud av kompakta värmekameror som detekterar stora temperaturområden från -20°C till +2450°C. Kamerorna övervakar och styr temperaturkritiska processer. Tack vare kompakt och industriell design används kamerorna i olika industriella applikationer, såsom övervakning av battericeller under den första laddningsprocessen.

Läs mer

Bildsensorn i surfaceCONTROL 3D 3200 och det kraftfulla mjukvaruverktyget 3DInspect känner igen de minsta ojämnheterna och höjdskillnaderna på matta ytor. Den höga repeterbarheten möjliggör extremt exakta 3D-inspektioner i produktionslinjer. Sensorn utmärker sig också tack vare enkel driftsättning och parameterinställning. Gigabit Ethernet och ett extra digitalt I/O-gränssnitt möjliggör dataöverföring med hög hastighet.

Läs mer

DimensionCONTROL öppnar nya möjligheter för processkontroll och kvalitetssäkring inom metallproduktion. Systemet, som även finns med vattenkylning, utför exakt geometrisk testning av långa produkter i tuffa industrimiljöer. Respektive sensorteknik kan väljas fritt vilket också gör att systemet kan anpassas perfekt till varje applikation. DimensionCONTROL-systemet genererar 3D-mätningar och erbjuder ett omfattande mjukvarupaket för övervakning och optimering av produktionen.

Läs mer

Den nya colorCONTROL MFA-7 LED-analysatorn utför färg-, intensitets- och funktionstester av lysdioder. Den utför bland annat kvalitetskontroll vid in-circuit testing av PCB inom elektronikindustrin. Jämfört med tidigare modeller arbetar denna sensor med betydligt högre datahastigheter och repeterbarhet samt ett högre dynamiskt omfång. MFA-7 övervakar och testar upp till 28 mätpunkter samtidigt.

Läs mer

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80