Micro-Epsilon news

InduSENSOR MSC7401-styrenheten används för positions- och avståndsmätningar inom automationsteknik och maskinbyggnad. Styrenheten är kompatibel med induktiva LVDT och LDR mätprober och lägesgivare från Micro-Epsilon. Det robusta aluminiumhuset gör den idealisk för industriella applikationer. Förutom användarvänlighet erbjuder denna styrenhet i miniatyr även ett bra pris i förhållande till prestanda.

Läs mer

Världens minsta dragvajergivare är det senaste tillskottet i Micro-Epsilons produktsortiment. Med en vikt på bara 8 g och en storlek på bara 19 x 19 mm används wireSENSOR MT19 för positions- och avståndsmätningar med ett mätområde om 40 mm. Denna högdynamiska givare är extremt kompakt och möjliggör trådaccelerationer upp till 60 g. Den nya MT-serien från Micro-Epsilon innehåller även MT33- och MT56, som utmärker sig tack vare en ultrakompakt design i förhållande till mätområde.

Läs mer

ConfocalDT IFS2407-0,1 öppnar nya användningsområden när det gäller precisa positions- och tjocklekmätningar. Upplösning om 3 nm gör det möjligt för den kompakta givaren att utföra mätningar med högsta noggrannhet. Givaren klarar stora lutningsvinklar samtidigt som den erbjuder en liten mätpunkt på 3 μm, vilket möjliggör mätningar av ytfinhet med hög precision. Minsta möjliga materialtjocklek för tjockleksmätningar av transparenta material är 5 μm.

Läs mer

Induktiva lägesgivare, eddyNCDT (virvelström), används för spaltkontroll vid pressgjutning av aluminium. Precisionsgivare från Micro-Epsilon ökar produktkvaliteten och livslängden på verktyg och och minskar svinn och kostnader. Den robusta givarens design möjliggör mätningar under svåra omgivningsförhållanden.

Läs mer

Det kapacitiva mätsystemet CapaNCDT 61x0 / IP är lämpligt för kvalitetssäkring i produktionsprocesser och för kontroll av anläggningar och maskiner. Systemet bestämmer noggrant förskjutning, avstånd, avböjning och expansion samtidigt som det är okänsligt för temperaturfluktuationer och magnetfält. Skyddsklssning IP68 gör mätsystemet lämpligt för många industriella mätuppgifter.

Läs mer

Hel- eller halvautomatisk montering av interiöra moduler under tillverkningsprocesser kräver att gripverktyget positionerar monteringsdetaljerna exakt. Tack vare integrerad profilberäkning och kompakt design används laserskannrar från Micro-Epsilon för att lösa mätuppgiften. Skannrarna kan enkelt installeras på en robot eller på en manipulator.

Läs mer

Tack vare sin aluminiumkapsling (IP67) som är försedd med ström- och spänningsutgång är den nya enkanaliga kontrollern induSENSOR MSC7401 extremt robust och möjliggör många nya användningsområden inom automationsteknik och maskinbyggnad. Kontrollern utmärker sig genom ett konkurrenskraftigt pris i förhållande till prestanda och erbjuder hög upplösning och användarvänlighet för Micro-Epsilons LVDT-givare av modell DTA och inom kort även modell LDR.

Läs mer

Övervakning vindkraftverk ökar prestandan samt livslängden på komponenter och maskiner. Modern givarteknik kan bidra till att optimera underhållscykler och förhindra reparationer. Givare från Micro-Epsilon har visat sig vara ovärderliga för diverse tillämpningar när det gäller säker drift, särskilt när det gäller förutbestämda rutiner för underhåll.

Läs mer

Den senaste mjukvaran Configuration Tools 6.0 kombinerar enhetlighet med ökad funktionalitet och förbättrad användarvänlighet. Programvaran finns nu tillgänglig för givare i serierna scanCONTROL och gapCONTROL och kommer därför som en gemensam mjukvarulösning för båda givartyperna och möjliggör även mätningar och utvärderingar av olika typer av spalter.

Läs mer

Den nya colorSENSOR CFO200 tar de kraftfulla givarna True Colour recognition från CFO-serien till en ny prestandainivå. Den nya modellen kännetecknas av ökad precision, hög mätfrekvens, ljuskraft, färgminne och fler anslutningar. Med en mätfrekvens på 20 kHz kan 320 färger i 254 färggrupper detekteras med högsta färgnoggrannhet. ColorSENSOR CFO200 används för färgigenkänning, färgjämförelse, kontrastmätning och närvarokontroll.

Läs mer

I vindkraftverk är avståndet mellan lager mycket viktigt eftersom minskad friktion ökar effektiviteten och livslängden. Utrymmet mellan lager och drivaxel övervakas på ett tillförlitligt sätt med hjälp av induktiva givare från Micro-Epsilon.

Läs mer

The powerful CFO200 True Color recognition sensor from Micro-Epsilon detects 320 colors in 254 color groups to the highest color accuracy with a measurement frequency up to 20 kHz. In addition, the innovative ...

Läs mer
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB

+46 / 8564 / 733-80

Send email

Benny Nyberg
Area Manager | Koder 10-19, 60-64, 69-98

+46 / 8564 / 733-82

Send email

Anders Mejlvang
Area Manager | Koder 33-36, 40-59, 65-68

+46 / 8564 / 733-80

Send email

Jakob Geisler
Area Manager | Koder 20-32, 37-39 | Danmark

+46 / 8564 / 733-80

Send email

box-head-newsletter1-800x280
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Badvägen 14
21854 Klagshamn, Sweden
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 / 8564 / 733-80
+46 / 8564 / 733-89