Micro-Epsilon news

Övervakning vindkraftverk ökar prestandan samt livslängden på komponenter och maskiner. Modern givarteknik kan bidra till att optimera underhållscykler och förhindra reparationer. Givare från Micro-Epsilon har visat sig vara ovärderliga för diverse tillämpningar när det gäller säker drift, särskilt när det gäller förutbestämda rutiner för underhåll.

Läs mer

Den senaste mjukvaran Configuration Tools 6.0 kombinerar enhetlighet med ökad funktionalitet och förbättrad användarvänlighet. Programvaran finns nu tillgänglig för givare i serierna scanCONTROL och gapCONTROL och kommer därför som en gemensam mjukvarulösning för båda givartyperna och möjliggör även mätningar och utvärderingar av olika typer av spalter.

Läs mer

Den nya colorSENSOR CFO200 tar de kraftfulla givarna True Colour recognition från CFO-serien till en ny prestandainivå. Den nya modellen kännetecknas av ökad precision, hög mätfrekvens, ljuskraft, färgminne och fler anslutningar. Med en mätfrekvens på 20 kHz kan 320 färger i 254 färggrupper detekteras med högsta färgnoggrannhet. ColorSENSOR CFO200 används för färgigenkänning, färgjämförelse, kontrastmätning och närvarokontroll.

Läs mer

I vindkraftverk är avståndet mellan lager mycket viktigt eftersom minskad friktion ökar effektiviteten och livslängden. Utrymmet mellan lager och drivaxel övervakas på ett tillförlitligt sätt med hjälp av induktiva givare från Micro-Epsilon.

Läs mer

The powerful CFO200 True Color recognition sensor from Micro-Epsilon detects 320 colors in 254 color groups to the highest color accuracy with a measurement frequency up to 20 kHz. In addition, the innovative ...

Läs mer

Kapacitiva givare anses vara ett av de mest exakta systemen för mätning av läge, avstånd och position med upplösning långt under en nanometer. Det modulärt utformade systemet tillåter att upp till fyra ytterligare mätkanaler läggs till. Systemet utmärker sig på grund av sin modulära design och en av världens modernaste styrenheter CapaNCDT 6222 används för mätningar med hög frekvens upp till 20 kHz.

Läs mer

Vid ytbehandling av bandmaterial måste färggivarsystemet uppfylla höga krav när det gäller precision och mätfrekvens. För att detektera färgnyanser med en noggrannhet på ΔE <0,1, används färgmätningssystemet ColorCONTROL ACS7000 från Micro-Epsilon. Det arbetar med hög precision och mätfrekvens direkt i produktionslinjen.

Läs mer

Det kapacitiva mätsystemet CapaNCDT 61x0 / IP är lämpligt för kvalitetssäkring i produktionsprocesser och för kontroll av anläggningar och maskiner. Systemet bestämmer noggrant förskjutning, avstånd, avböjning och expansion samtidigt som det är okänsligt för temperaturfluktuationer och magnetfält. Skyddsklssning IP68 gör mätsystemet lämpligt för många industriella mätuppgifter.

Läs mer

Hel- eller halvautomatisk montering av interiöra moduler under tillverkningsprocesser kräver att gripverktyget positionerar monteringsdetaljerna exakt. Tack vare integrerad profilberäkning och kompakt design används laserskannrar från Micro-Epsilon för att lösa mätuppgiften. Skannrarna kan enkelt installeras på en robot eller på en manipulator.

Läs mer

Den nya konfokala givaren confocalDT IFS2404-2 används för mätning av avstånd och tjocklek med hög precision på transparenta material. Med en diameter på bara 12 mm kan givaren också integreras i ett begränsat installationsutrymme. Innovativ linseteknik och en liten ljuspunkt möjliggör hög mätnoggrannhet. Tillsammans med styrenheten confocalDT 2421/2422 erbjuder den nya givaren ett utmärkt pris i förhållande till prestanda för OEM-applikationer.

Läs mer

Med capaNCDT DTV har Micro-Epsilon utvecklat ett mätsystem för detektering av tjockleksvariation på bromsskivor. Extremt robusta flerkanalsgivare och styrenheter med ett omfattande mjukvarupaket samt en väska för mobil användning, tillgodoser olika mätuppgifter.

Läs mer

Övervakning av låsläge i verktygsmaskiner är en viktig och kritisk mätuppgift. För att undvika kostnader för fel vid bearbetning måste verktygets position detekteras. För att lösa uppgiften används används positionsgivare induSENSOR LVP. Den kompakta och slitagefria givaren levererar en kontinuerlig analog signal i enlighet med dragstångens linjärrörelse då verktyget kläms fast.

Läs mer
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB

+46 / 8564 / 733-80

Send email

box-head-newsletter1-800x280
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Girovägen 13
17562 Järfälla
info@micro-epsilon.se
+46 / 8564 / 733-80
+46 / 8564 / 733-89