Micro-Epsilon news

Kraftfulla True Color CFO från Micro-Epsilon är konstruerad för färgmätningar med hög precision. Med firmwareuppdateringen 1.4.20 kan CFO200-modellerna nu användas med en mätfrekvens på upp till 30 kHz. Webbgränssnittet har en ny, modern design och förutom andra nya funktioner kan användaren nu även använda en trefärgspresentation av färgutrymmena.

Läs mer

ColorSENSOR CFO100 används för exakt positionsdetektering vid automatiserade tryckprocesser av kosmetikflaskor. De halvtransparenta glaskeramiska flaskorna präglas före tryck. På grund av reliefen finns det en minimal färgskillnad vid präglingspunkten. ColorSENSOR från Micro-Epsilon upptäcker denna avvikelse och bestämmer exakt position för trycket.

Läs mer

Vid skärning av tyger bestämmer optoCONTROL CLS-K fiberoptiska givare från Micro-Epsilon den exakta positionen på tyget. Givare monteras direkt på ett av skärbladen och detekterar när tyget är i skärläge. De fiberoptiska givarna optimerar skärprecisionen och kvaliteten på slutprodukterna samtidigt som svinn och maskinfel minskas.

Läs mer

I många industriella processer krävs temperaturkontroll med hög precision för att uppnå höga och konsekventa kvalitetsresultat. Moderna infraröda temperaturmätare detekterar heta föremål, delar som är svåra att komma åt och som rör sig snabbt. Från ett säkert avstånd mäter thermoIMAGER TIM temperaturprofiler på t.ex. glas, metaller och mycket fina komponenter på PCB.

Läs mer

ConfocalDT IFS2405-6 från Micro-Epsilon är en ny konfokalkromatisk givare som kan monteras på ett säkert avstånd från mätobjektet. Givaren används främst för tjockleksmätningar vid glasproduktion och ger exakta mätresultat vid ett stort offsetavstånd. De konfokalkromatiska givarna i IFS-serien täcker mätområden från 0,1 till 30 mm.

Läs mer

Vid kallformningsprocesser är djupdragning ett avgörande steg i produktionsprocessen. optoNCDT 1420 lasertrianguleringsgivare mäter metallplåtarnas rörelse under pressning eftersom denna parameter är avgörande vid kvalitetsbedömning av processen. Den robusta designen gör givarna okänsliga för stötar och vibrationer. Innovativ teknik säkerställer konsekventa mätresultat även vid utmanande mätuppgifter, liksom mätning på delar med olika reflektionsegenskaper.

Läs mer

Världens minsta dragvajergivare är det senaste tillskottet i Micro-Epsilons produktsortiment. Med en vikt på bara 8 g och en storlek på bara 19 x 19 mm används wireSENSOR MT19 för positions- och avståndsmätningar med ett mätområde om 40 mm. Denna högdynamiska givare är extremt kompakt och möjliggör trådaccelerationer upp till 60 g. Den nya MT-serien från Micro-Epsilon innehåller även MT33- och MT56, som utmärker sig tack vare en ultrakompakt design i förhållande till mätområde.

Läs mer

ConfocalDT IFS2407-0,1 öppnar nya användningsområden när det gäller precisa positions- och tjocklekmätningar. Upplösning om 3 nm gör det möjligt för den kompakta givaren att utföra mätningar med högsta noggrannhet. Givaren klarar stora lutningsvinklar samtidigt som den erbjuder en liten mätpunkt på 3 μm, vilket möjliggör mätningar av ytfinhet med hög precision. Minsta möjliga materialtjocklek för tjockleksmätningar av transparenta material är 5 μm.

Läs mer

Induktiva lägesgivare, eddyNCDT (virvelström), används för spaltkontroll vid pressgjutning av aluminium. Precisionsgivare från Micro-Epsilon ökar produktkvaliteten och livslängden på verktyg och och minskar svinn och kostnader. Den robusta givarens design möjliggör mätningar under svåra omgivningsförhållanden.

Läs mer

InduSENSOR MSC7401-styrenheten används för positions- och avståndsmätningar inom automationsteknik och maskinbyggnad. Styrenheten är kompatibel med induktiva LVDT och LDR mätprober och lägesgivare från Micro-Epsilon. Det robusta aluminiumhuset gör den idealisk för industriella applikationer. Förutom användarvänlighet erbjuder denna styrenhet i miniatyr även ett bra pris i förhållande till prestanda.

Läs mer

Det kapacitiva mätsystemet CapaNCDT 61x0 / IP är lämpligt för kvalitetssäkring i produktionsprocesser och för kontroll av anläggningar och maskiner. Systemet bestämmer noggrant förskjutning, avstånd, avböjning och expansion samtidigt som det är okänsligt för temperaturfluktuationer och magnetfält. Skyddsklssning IP68 gör mätsystemet lämpligt för många industriella mätuppgifter.

Läs mer

Hel- eller halvautomatisk montering av interiöra moduler under tillverkningsprocesser kräver att gripverktyget positionerar monteringsdetaljerna exakt. Tack vare integrerad profilberäkning och kompakt design används laserskannrar från Micro-Epsilon för att lösa mätuppgiften. Skannrarna kan enkelt installeras på en robot eller på en manipulator.

Läs mer
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB

+46 856 473 380

Skicka ett mail

Georgios Mousiadis
Area Manager | Koder 10-19, 60-64, 69-98

+46 856 473 384

Skicka ett mail

Anders Mejlvang
Area Manager | Koder 33-36, 40-59, 65-68

+46 856 473 380

Skicka ett mail

Jakob Geisler
Area Manager | Koder 20-32, 37-39 | Danmark

+46 856 473 380

Skicka ett mail

box-head-newsletter1-800x280
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Badvägen 14
21854 Klagshamn, Sweden
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 856 473 380
+46 856 473 389