Micro-Epsilon News

Med en upplösning på < 30 pm erbjuder interferoMETER från Micro-Epsilon en ny nivå av precision inom optisk mätteknik. Beroende på applikation finns tre olika modeller tillgängliga: IMS5400-DS för extremt exakta och industriella avståndsmätningar; IMS5400-TH för exakta tjockleksmätningar och IMS5600-DS med vakuumanpassad design för avståndsmätningar med subnanometernoggrannhet.

Läs mer

Micro-Epsilon har designat en ny gränssnittsmodul för flerkanaliga applikationer. IF2008/ETH gör det möjligt att integrera upp till åtta givare och eller encoders med ett RS422-gränssnitt ...

Läs mer

CFO True Color-givare med hög precision kombinerar hög färgnoggrannhet med moderna gränssnitt och intuitiv användning. Givarna är lämpade för industriella mätuppgifter där höga krav på noggrannhet ställs. Dessutom kan givarna nu integreras i PROFINET-, EtherNet/IP- och EtherCAT-miljöer via en sammankopplad gateway.

Läs mer

För mätning av stora skillnader i position och avstånd i industriella miljöer används dragvajergivare wireSENSOR WPS-K100. De nya mätområdena 1500 mm och 2500 mm omfattar ett större antal industriella applikationer. Givarna är robusta och utrustade med ett glasfiberförstärkt plasthölje och separata trum- och fjäderutrymmen. Det utmärkta priset i förhållande till prestanda gör dessa givare idealiska för OEM- och serieapplikationer.

Läs mer

Lasergivaren OptoNCDT 1750DR är speciellt utformad för positions- och avståndsmätningar på starkt reflekterande ytor som glansig plast, speglat glas eller metaller. Dessa utmanande ytor är ingen match för lasergivaren. Tack vare funktionen Real-Time-Surface-Compensation anpassar givaren exponeringen i realtid till föränderliga ytor samtidigt som den genererar en stabil signal. Givarens kompakta design, med integrerad styrenhet, är särskilt lämpad för begränsade installationsutrymmen och gör den enkel att integrera.

Läs mer

Med den nya gränssnittsmodulen IF2030/ENETIP kan givare enkelt anslutas till EtherNet/IP-styrsystem. Modulen är kompatibel med många av Micro-Epsilons givare som matar ut data via ett RS422- eller RS485-gränssnitt och stöder datahastigheter på upp till 4 Mbaud. Installation i kopplingsskåp sker via DIN-skena.

Läs mer

OptoNCDT 1220 finns nu också som standard med digitalt RS422-gränssnitt. Med integrerad styrenhet erbjuder dessa kompakta lasersensorer ökad prestanda för OEM- och serieapplikationer. Sensorerna används bland annat inom automatisering, 3D-printing, maskinbyggnad, robotik och fordonsindustri.

Läs mer

OptoCONTROL 2520-95 är en precisionsmikrometer från Micro-Epsilon avsedd för statiska och dynamiska mätuppgifter med ett mätområde på 95 mm. Hög linjäritet i kombination med hög mäthastighet gör systemet idealiskt för applikationer som kräver stora mätområden. Systemet kan användas i nästan vilken bransch som helst från kemi till bil- och maskinbyggnad. I skärmaskiner kan exempelvis flera remsor mätas samtidigt med hjälp av flersegmentmätning.

Läs mer

CapaNCDT CST6110 mätsystem utför pålitligt beröringsfri mätning av rotation på ledande och icke-ledande material. Dessutom registrerar mätsystemet varvtal från ett till 400 000 varv/min och används i drivenheter, på rotorblad och positionsmarkeringar på axlar. Den kompakta industrigivaren är ansluten till en robust styrenhet och kan enkelt integreras i begränsade installationsutrymmen.

Läs mer

Det kapacitiva mätsystemet capaNCDT 61x4 möjliggör mätning av position med högsta signalstabilitet och maximal flexibilitet. Med den aktiva givaren, inklusive en integrerad förförstärkare, kan denna innovativa teknik pålitligt överföra stabila signaler via en 15 meter lång kabel. Tack vare detta möjliggör systemet flexibel kabelinstallation samtidigt som det är idealiskt för användning med släpkedjor. Den aktiva givaren används för maskinbyggnad, robotautomation och vid halvledartillverkning.

Läs mer

surfaceCONTROL 3D 3500 sätter nya standarder för 3D-mätteknik. 3D-snapshotsensorn är konstruerad för inline-kontroll av geometri, form och yta. Med en z-repeterbarhet på upp till 0,4 µm uppnår sensorn en ny precisionsnivå och detekterar de minsta avvikelserna i planhet och höjdskillnad. Mätningen utförs på diffust reflekterande ytor såsom metall, plast eller keramik med hög hastighet vid databehandling.

Läs mer

With the reflectCONTROL sensor, Micro-Epsilon presents a 3D system for the inspection of reflective and glossy surfaces. It is designed for the highest quality requirements and detects flatness deviations in the range of a few micrometers. The sensor can be used in a stationary mode for monitoring a production line or for inline inspection on a robot.

Läs mer

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80