Micro-Epsilon News

Den nya thicknessSENSOR ILD1420LL ger ännu högre precision, särskilt vid tjockleksmätning av metallföremål. Det driftfärdiga sensorsystemet mäter tjockleken på band- och skivmaterial beröringslöst. Den speciella egenskapen är sensorns ovala ljuspunkt, som ger ännu högre mätnoggrannhet på strukturerade och skrovliga ytor. Sensorsystemen finns tillgängliga för mätområdena 10 mm och 25 mm med mätbredder från 200 till 400 mm.

Läs mer

Virvelströmssensorer i serien eddyNCDT är konstruerade för dynamisk detektering av sträcka, avstånd, förskjutning, position och vibration. Micro-Epsilons beröringsfria virvelströmssensorer erbjuder maximal applikationsflexibilitet tack vare världens största urval av sensorer. Dessutom ger eddyNCDT-sensorer högsta noggrannhet, även när tryck, smuts eller temperaturvariationer påverkar sensorerna. Tack vare den fysiska mätprincipen kan dessa induktiva sensorer mäta genom icke-ledande material.

Läs mer

Dragvajersensorerna i serierna wireSENSOR MK88 och K100 kan nu detektera ännu större mätområden. Dessutom har de utrustats med ett CANopen-gränssnitt.. De nya modellerna öppnar upp för nya tillämpningsmöjligheter. Tack vare det utmärkta förhållandet mellan pris och prestanda är dessa sensorer som gjorda för serietillämpningar.

Läs mer

Tre nya sensorer i serien interferoMETER IMP-DS är konstruerade för högprecisionsavståndsmätningar i speciella miljöer. Dessa sensorer och deras kablar är extremt partikelfria och kan användas både i renrum och i vakuum. De levererar resultat i subnanometerområdet och finns i olika versioner: för 90°-mätningar i borrhål och små installationsutrymmen, för användning i ultrahögvakuum med hög temperaturstabilitet och som en miniatyriserad avståndssensor med en diameter på endast 4 mm.

Läs mer

colorSENSOR CFO250 är en högpresterande färgsensor – perfekt lämpad för industriell färgkontroll under pågående produktion, när höga hastigheter krävs. Med CFO250 utökar vi vår produktkatalog med en snabb leverantör av mätdata till den redan kraftfulla portföljen för kontrollerenheter. Rådata kan överföras direkt till PLC:n eller system i Lab eller XYZ med upp till 500 Hz. Flank- eller nivåutlösare styr hur länge eller hur många mätvärden som ska matas ut.

Läs mer

Vitljusinterferometern IMS5420-TH öppnar nya perspektiv för industriell tjockleksmätning av monokristallina kiselwafers. Tack vare den bredbandiga superluminescerande dioden (SLED) kan IMS5420-TH användas för odopade och dopade samt högdopade SI-wafers. Mätområdet för tjocklek sträcker sig från 0,05 upp till 1,05 mm. Den mätbara tjockleken på luftspalterna är till och med upp till 4 mm.

Läs mer

Den nya laseravståndssensorn optoNCDT ILR1171-125 används för avståndsmätningar på upp till 270 m och övertygar särskilt vid mätning utomhus. Tack vare Time-of-Flight-principen och en hög mätfrekvens på upp till 40 kHz uppnår den robusta sensorn en hög signalstyrka och ger därmed stabila och exakta resultat även i dimma och regn. Den höga temperaturstabiliteten gör det möjligt att använda den vid temperaturer från -40 till +60 °C. Tack vare sina kompakta mått kan sensorn även integreras i trånga utrymmen.

Läs mer

Det kompakta konfokala mätsystemet confocalDT IFD2411 kombinerar minsta möjliga konstruktion och högsta prestanda med integrerat Industrial-Ethernet. Det erbjuder maximal flexibilitet för industriella mätuppgifter – både för avstånds- och tjockleksmätning av genomskinliga objekt. Tack vare det integrerade Industrial-Ethernet-gränssnittet (EtherCAT) kan hela sensorns prestanda integreras direkt i PLC:n. Detta öppnar upp för många möjliga tillämpningar inom bland annat maskinbyggnad, glas- och smartmobilproduktionen.

Läs mer

De kompakta konfokala sensorerna confocalDT IFD2410 och IFD2415 representerar en ny sensorgeneration. De kompakta sensorsystemen har en integrerad kontrollerenhet, vilket förenklar monteringen avsevärt. Flera mätområden och noggrannhetsklasser öppnar upp för ett brett spektrum av mätuppgifter, t.ex. för serieanvändning i koordinatmätmaskiner, för inline-tjockleksövervakning av planglas och för testning av elektroniska komponenter. Med mätfrekvenser på upp till 25 kHz kan även dynamiska mätningar utföras på ett tillförlitligt sätt.

Läs mer

I dag presenterar vi innovativa sensorer och system för industriell kvalitetssäkring: nästa generations konfokala sensorsystem, högprecisionsinterferometrar för mätning av wafertjocklek, högpresterande inline-3D-sensorer och laserskannrar med ökad prestanda, moderna fiberoptiska sensorer för automatisering samt snabba laseravståndssensorer för utomhusbruk.

Läs mer

Om installationssituationen kräver mätningar på ett stort avstånd används lasersensorer med lång räckvidd från Micro-Epsilon. Den nya modellen optoNCDT 1760-1000 mäter exakt även på avstånd upp till 2 m och samtidigt snabbt på upp till 7,5 kHz. Sensorn har också ytkompensation i realtid, vilket ger exakta resultat på många olika ytor.

Läs mer

Micro-Epsilon presenterar det robusta kapacitiva sensorsystemet capaNCDT 6228 för förskjutnings- och avståndsmätningar vid omgivningstemperaturer upp till +800 °C. Tack vare sin höga temperaturstabilitet och exceptionellt höga linjäritet ger sensorerna exakta resultat även under krävande miljöförhållanden.

Läs mer

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80