Micro-Epsilon news

Givare med blå laser från Micro-Epsilon löser mätuppgifter på krävande ytor. OptoNCDT 1750BL mäter till exempel den fuktiga pappersmassan av kvalitetspapper under produktionsprocessen. Detta gör det numer möjligt att mäta produkten i övergången mellan pappersmassa och massivt papper. Detta sparar material och pengar. Förutom i pappersindustrin så används optoNCDT 1750BL inom metall-, keramik-, halvledar-, livsmedels- och träindustrin samt inom medicinteknik.

Läs mer

O- och C-ramsystemen i thicknessCONTROL-serien arbetar med innovativa laserlinjeskanners som erbjuder två mätområden. Vid en materialtjocklek på 400 mm uppnår dessa system 10 gånger högre noggrannhet än konventionell röntgen. Dessutom är systemen enklare att använda eftersom de, till skillnad från röntgen, inte kräver någon omkalibrering vid byte av legering.

Läs mer

Ny firmwareuppdatering finns nu för För optoNCDT 1420 och optoNCDT 1750 lasertrianguleringssensorer. Uppdateringen innehåller många nya funktioner och förbättrad okänslighet mot omgivande ljus. Dessutom är det nu möjligt att snabbt utvärdera givarsignalerna via C-Box/2A. För fortsatt felfri drift rekommenderar vi nedladdning av den aktuella versionen.

Läs mer

Extremt kompakt, hög upplösning och hög mäthastighet – med dessa egenskaper är den nya infraröda kameran thermoIMAGER TIM QVGA idealisk för tillförlitlig övervakning av industriella processer. Kameran är 40% mindre än föregångaren, vilket möjliggör ännu enklare integration i industriella processer, exempelvis vid övervakningsuppgifter vid 3D-printning. Med en upplösning på 382 x 288 pixlar och en bildhastighet upp till 80 Hz övervakas temperaturen dynamiskt och pålitligt från -20° C till +900° C. För temperaturer upp till 1500° C finns en specialmodell tillgänglig.

Läs mer

Oavsett om det är glansiga metalliska, strukturerade eller mycket fina vita nyanser har de alla en sak gemensamt: att mäta färgerna på dessa ytor är en utmananing. Micro-Epsilon har utvecklat de nya cirkulära givarna CFS2 som är anpassade till de höga kraven på krävande ytor. De fungerar med CFO-styrenheten. Givarna belyser mätobjektet på ett enhetligt sätt och erbjuder därför mätresultat som är ännu mer stabila och med högre färgnoggrannhet. Användningsområden är färgigenkänning av vinetiketter, färgning av textilier och inspektion av komponenter med metallfärger.

Läs mer

Nya capaNCDT MD6-22 är en kapacitiv handhållen givare för mobil mätning av mellanrum. Givaren löser pålitligt mätuppgifter i anläggnings- och maskinkonstruktion, vindkraftverk samt vid konstruktion och underhåll av turbiner, motorer och testbänkar. Tack vare sin kompatibilitet med många kapacitiva givare från Micro-Epsilon är MD6-22 lämplig för ett brett spektrum av applikationer som kräver mätningar med hög precision.

Läs mer

Den nya gränssnittsmodulen IF2030/PNET kopplar enkelt Micro-Epsilons givare till styrenheter med PROFINET. Modulen är kompatibel med Micro-Epsilons givare som matar ut data via ett RS422- eller RS485-gränssnitt och fungerar upp till 4 MBaud.

Läs mer

Nya wireSENSOR WPS-Kxx-dragvajergivare mäter avstånd och position exakt och är konstruerad för applikationer som involverar höga volymer. K-serien kombinerar högpresterande givare för inom- och utomhus applikationer med ett utmärkt pris i förhållande till prestanda. Tack vare den modulära designen kan givarna snabbt och enkelt anpassas till respektive mätuppgift.

Läs mer

OptoNCDT 1220 från Micro-Epsilon är en lasergivare med ett utmärkt pris i förhållande till prestanda, hög mätnoggrannhet och användarvänlighet. Denna miniatyrgivare med integrerad styrenhet mäter förskjutning, avstånd och position på ett brett utbud av ytor och är lämplig för OEM och seriella applikationer inom automationsteknik.

Läs mer

Det induktiva mätsystemet EddyNCDT 3060 bygger på virvelströmsteknik och möjliggör snabba, exakta mätningar av förskjutning. Mer än 400 givarmodeller kan kombineras med eddyNCDT 3060. Användarvänlighet och smart signalbearbetning definierar systemet som utgör en ny prestandaklass för induktiv, beröringsfri mätning av förskjutning.

Läs mer

Kraftfulla True Color CFO från Micro-Epsilon är konstruerad för färgmätningar med hög precision. Med firmwareuppdateringen 1.4.20 kan CFO200-modellerna nu användas med en mätfrekvens på upp till 30 kHz. Webbgränssnittet har en ny, modern design och förutom andra nya funktioner kan användaren nu även använda en trefärgspresentation av färgutrymmena.

Läs mer

ColorSENSOR CFO100 används för exakt positionsdetektering vid automatiserade tryckprocesser av kosmetikflaskor. De halvtransparenta glaskeramiska flaskorna präglas före tryck. På grund av reliefen finns det en minimal färgskillnad vid präglingspunkten. ColorSENSOR från Micro-Epsilon upptäcker denna avvikelse och bestämmer exakt position för trycket.

Läs mer
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB

+46 856 473 380

Skicka ett mail

Georgios Mousiadis

Area Manager | Koder 10-19, 60-64, 69-98

+46 856 473 384

Skicka ett mail

Anders Mejlvang

Area Manager | Koder 33-36, 40-59, 65-68

+46 856 473 380

Skicka ett mail

Jakob Geisler

Area Manager | Koder 20-32, 37-39 | Danmark

+46 856 473 380

Skicka ett mail

box-head-newsletter1-800x280
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Badvägen 14
21854 Klagshamn, Sweden
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 856 473 380
+46 856 473 389