optoNCDT 2300-2DR lasersensor kombinerar snabbhet och precision

2017-02-28

Lasersensorn optoNCDT 2300-2DR är särskilt lämpad för mätning mot reflekterande och blanka objekt. Sensorn kan exempelvis användas för tjockleksmätningar av planglas, avståndsmätningar på glödgat glas och monteringsövervakning av små detaljer. Med en mätfrekvens på upp till 49 kHz är sensorn idealisk för processövervakning och den lilla laserpunkten möjliggör detektering av mycket små föremål.

Advanced Real-Time-Surface-Compensation (A-RTSC) möjliggör att i realtid kompensera för olika typer av ytskikt. Utsignal är möjlig via Ethernet, RS422 eller EtherCAT. Används sensorn tillsammans med signalbehandlingsenheten C-Box/2A fås även analog utsignal.

optoNCDT 2300-2DR installeras parallellt i förhållande till mätobjektet. En skarp, blå laserpunkt projiceras på mätobjektets yta och direktreflekteras till den mottagande optiken. Den stabila signalen till mottagarelementet möjliggör optimal precisionsmätning med hög frekvens med en noggrannhet i nanometer. Till skillnad från röd laser tränger blå laser inte igenom mätobjektet. Förutom den höga precisionen är det även det kompakta formatet som gör den nya optoNCDT 2300-2DR unik. I den här klassen är det den enda sensorn i världen för direkt reflekterande ytor som har all elektronik integrerad i ett kompakt hus.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80