Igenkänning av de finaste färgnyanserna

2020-01-08

Färgglada produkter återfinns inom pappers-, textil-, plast- och bilindustrin. För att säkerställa hög kvalitet måste ofta den minsta färgskillnaden upptäckas pålitligt under tillverkningsprocessen. De nya cirkulära givarna CFS2-M11 och CFS2-M20 från Micro-Epsilon, som kan manövreras med CFO-styrenheterna, uppnår en ny nivå gällande exakt färgigenkänning. De cirkulära givarna är konstruerade för mätning på strukturerade och glansiga metallytor och för att känna igen de finaste färgnyanserna med en noggrannhet om ΔE ≤ 0,3.

Kvalitetskontroll av pappersetiketter

För konventionella färggivare är dessa små färgskillnader ganska utmanande. Givare med standardbelysning belyser endast ytan från en riktning. Vid strukturerade ytor leder detta till icke-homogen reflektion av färgen. Följaktligen uppstår färgavvikelser eftersom det optiska intrycket av färgnyansen i skuggade områden eller beroende på förändringar i vinkel. Därför registrerar givaren inte den verkliga färgen.
Den nya färggivaren CFS2 är designad för ytoberoende färgigenkänning och upptäcker pålitligt de finaste vita nyanserna. CFS2-M20 är en cirkulär givare som kan användas vid ett mätavstånd på 10-100 mm med en mätpunkt med diameter på 10 till 66 mm. Arrangerad i en vinkel på 22° belyser givaren mätområdet med 20 mm i diameter på ett cirkulärt sätt. CFS2-M11 mäter på samma mätavstånd men erbjuder också en större belysningsvinkel på 67° som ger en mätpunkt med 12 till 114 mm i diameter.
De cirkulära givarna belyser strukturerade mål homogent och uppnår exakta mätresultat. I kombination med styrenheter colorSENSOR CFO är övervakning av dynamiska processer med upp till 30 kHz möjlig. Beroende på styrenhet är repeterbarheten ΔE ≤ 0,5 eller ΔE ≤0.3.

Fördelar med CFS2 cirkulär givare med colorSENSOR CFO-styrenhet

  • Homogen belysning av mätobjektet
  • Exakt färgigenkänning på krävande ytor
  • Skillnad mellan de finaste färgnyanserna
  • Hög prestanda i kombination med colorSENSOR CFO-serien
  • Mäthastighet upp till 30 kHz
  • Moderna gränssnitt
  • Intuitiv drift
  • Gynnsamt pris i förhållande till prestanda

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Badvägen 14
21854 Klagshamn, Sweden
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 856 473 380
+46 856 473 389