Nya konfokala givare för exakt mätning av avstånd och tjocklek

2020-03-30

Konfokalkromatiska givare löser extremt krävande mätuppgifter. Serien ConfocalDT från Micro-Epsilon använder modern teknik för att mäta avstånd och tjocklek med högsta precision. Två nya, innovativa givare utökar nu det omfattande produktsortimentet och möjliggör nya användningsområden.

Mätningar på böjda ytor
ConfocalDT IFS2407-3 kännetecknas av en numerisk apertur (NA) på 0,43 som gör att mätobjektet kan lutas med ± 30°. Därför är givarna särskilt lämpade för mätningar på böjda ytor. Dessutom erbjuder de ett stort mätområde på 3 mm och ett stort mätavsånd på 28 mm. Tack vare utmärkt teknik är dessa givare även lämpliga för geometriska inspektioner i koordinatmätmaskiner och ger stabila och mycket noggranna resultat på mätobjekt som kugghjul eller yttre gängor.

Små installationsutrymmen i OEM-sortimentet
ConfocalDT IFS2404/90-2 mäter förskjutning, avstånd, position och tjocklek med ett mätområde på 2 mm och en upplösning på 0,040 µm. Med sin speciella design är givaren avsedd för små installationsutrymmen. Den 90-gradiga ljusvägen möjliggör platsbesparande installation eftersom installationsdjupet begränsas. Det utmärkta priset i förhålland till prestanda gör givaren idealisk för serieapplikationer.

Kundspecifika anpassningar
ConfocalDT-serien från Micro-Epsilon erbjuder högsta dynamik och precision. Utöver standardportföljen kan kunderna också dra nytta av andra monteringsalternativ, designändringar eller individuella kabellängder. Tillsammans med styrenhet confocalDT uppnår givarna mätfrekvenser upp till 70 kHz.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80