Kontakt
Nedladdningar

interferoMETER 5600-DS

Avståndsmätningar med subnanometerupplösning

Interferometer med vitt ljus för exakt avståndsmätning med subnanometerupplösning

Den nya interferometern IMS5600-DS med vitt ljus används för avståndsmätningar med högsta precision. Styrenheten erbjuder en speciell kalibrering med intelligent utvärdering och möjliggör absoluta mätningar med subnanometerupplösning. Interferometern används för mätuppgifter med högsta noggrannhetskrav t.ex. inom elektronik- och halvledarproduktion.

logo

Detaljer

  1. Avståndsmätning med subnanometerprecision
  2. Bäst i sin klass: upplösning 30 picometer
  3. Exakt mätning, lämplig för stegprofiler
  4. Kompakta och robusta sensorer med stort offsetavstånd
  5. Mäthastighet upp till 6 kHz för höghastighetsmätningar
  6. Enkel konfiguration via webgränssnitt
  7. Sensorer och kablar lämpliga för vakuum
[]
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
kontakt formulär
Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.

Exakt avståndsmätning med stort mätområde och offsetavstånd

IMS5600-DS används för högprecisionsmätning av position och avstånd. Systemet ger absoluta mätvärden och kan därför också användas för avståndsmätning av stegprofiler. Tack vare den absoluta mätningen samplas steg med hög signalstabilitet. Vid mätning på rörliga föremål kan skillnader i höjd, steg och fördjupningar påvisas på ett tillförlitligt sätt. Mätsystemet erbjuder sub-nanometerupplösning med ett stort offsetavstånd i förhållande till mätområdet.

logo

Multi-peak avståndsmätning

Med multi-peak avståndsmätning på transparenta objekt utvärderas upp till 14 avståndsvärden samtidigt. Till exempel kan avståndet mellan glas och en bärplatta bestämmas. Styrenheten kan sedan beräkna tjockleken på glaset från avståndsvärdena.

Designad för avståndsmätning med hög upplösning i vakuum

IMS5600-DS interferometrar kan användas för mätuppgifter i vakuum och renrum där interferometrarna uppnår en upplösning inom subnanometerområdet. För vakuumapplikationer erbjuder Micro-Epsilon speciella sensorer, kablar och tillbehör för genomföringar. Dessa sensorer och kablar är partikelfria i hög grad och kan användas i renrum till UHV.

Stabila avståndsmätningar med högsta precision

Styrenheten kan installeras i styrskåpet via montering på DIN-skena och ger mycket stabila mätresultat tack vare aktiv temperaturkompensation och passiv kylning. Dessa kompakta sensorer är extremt platsbesparande och har mycket flexibla fiberoptiska kablar. Kabellängder upp till 10 m möjliggör avstånd mellan sensor och styrenhet. Sensorn kan justeras enkelt och snabbt tack vare den integrerade pilotlasern. Driftsättning och parametrinställning utförs enkelt via webbgränssnittet och kräver ingen mjukvaruinstallation.

Mätning av flera ytor

Den interferometriska mätmetoden möjliggör mätningar på många ytor och avståndsmätningar med hög precision på reflekterande metaller, plast och glas.

Ett stort antal modeller för krävande mätuppgifter

Model Mätområde /
Start av mätområde
Linjäritet Antal mätbara lager    Användningsområden
IMS5600-DS19 2.1 mm / ca. 19 mm ±10 nm - Avståndsmätningar med hög precision i industriella processer t.ex. inom precisionstillverkning
IMS5600-DS19/VAC

Exakta positioneringsuppgifter och avståndsmätningar i renrumsmiljöer och vakuum t.ex. vid maskpositionering i displayproduktion

IMS5600MP-DS19 Avståndsmätning:
2.1 mm / ca. 19 mm
Tjockleksmätning:
0.01 ... 1.3 mm (för BK7, n=1.5) / ca. 19 mm
±10 nm for the first distance
±100 nm for each further distance
Up to 13 layers

Avstånds- och tjockleksmätningar med hög precision i industriella processer t.ex. vid halvledartillverkning för bestämning av skikttjocklekar på wafers eller vid LED-tillverkning

IMS5600MP-DS19/VAC Avstånds- och tjockleksmätningar med hög precision i renrumsmiljöer och vakuum t.ex. i halvledarproduktion för mätning av position och spaltdimensioner på masker och wafers

Gränssnitt och signalbehandlingsenheter

Moderna gränssnitt för integration i maskiner och system

Styrenheten erbjuder integrerade gränssnitt som Ethernet, EtherCAT och RS422 samt ytterligare pulsgivaranslutningar, analoga utgångar, synkroniseringsingångar och digitala I/O. Detta gör att interferometern kan integreras i alla styrsystem och produktionsprogram.