En klass för sig: konfokalt mätsystem för industriella serietillämpningar

Marknadens minsta konfokala kontroller
confocalDT IFD2411
Marknadens minsta konfokala kontroller
Nytt:

Det kompakta konfokala mätsystemet IFD2411 är ett nyckelfärdigt och avstämt mätsystem för industriella serietillämpningar. Förutom mätning av sträcka och avstånd kan det även mäta tjockleken hos transparenta material. Det konfokala kromatiska mätsystemet IFD2411 levereras som en komplett kanal med kontroller och anpassad sensor med mätområde 1, 2, 3 och 6 mm. Mätsystemet är framtaget för serietillämpningar.

Detaljer
  • Mätområden (mm): 1/2/3/6
  • Ställbar mätfrekvens upp till 8 kHz
  • Upplösning från 12 nm
  • Linjäritet från 0,5 µm
  • För exakt mätning av avstånd och tjocklek
  • Marknadens minsta konfokala kontroller
  • Robust IP40-klassat aluminiumhölje
  • Direkt PLC-anslutning via Industrial Ethernet

Minimalt format, maximala prestanda

Tack vare det minimala formatet och det robusta IP40-aluminiumhöljet kan kontrollern i mätsystemet IFD2411 integreras i nästan alla befintliga anläggningar och system. Via det integrerade DIN-skenfästet kan den snabbt installeras i kopplingsskåp, även är ont om utrymme. Huset på kontrollern IFD2411 är upp till 300 % mindre jämfört med likvärdiga kontrollenheter och har en oöverträffad låg vikt – endast 335 g.

Nu med integrerat Industrial Ethernet-gränssnitt

Den konfokala kontrollern är nu ännu smartare – via ett inbyggt Industrial Ethernet-gränssnitt kan sensorns fulla prestanda integreras i din PLC. Du får tillgång till realtidsdata utan tidsfördröjning samtidigt som installationsarbetet förenklas. IFD2411 kan parametreras i Ethernet-läge via det intuitiva webbgränssnittet. Tack vare Industrial Ethernet verkställs inställningarna automatiskt i PLC-miljön. Du slipper ställa in parametrar i programmeringsmiljön.

Optimerade för industriella serietillämpningar

Tack vare det utmärkta förhållandet mellan pris och prestanda och den kompakta konstruktionen är IFD2411 optimal för OEM-tillämpningar.

Enkelt handhavande via web-interface

Tack vare ett användarvänligt web-interface kan all konfiguration utföras utan någon ytterligare programvara. Web-interfacet nås via Ethernet och erbjuder inställnings- och konfigurationsfunktioner. Olika material lagras i en utbyggbar materialdatabas.

Tillämpningsexempel

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80