Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet Hoppa till undernavigering

Batteriproduktion

Energilagringsenheter som litiumjonbatterier spelar en avgörande roll för förändringen i rörlighet och energiöverföring. För att optimera batteriproduktionen krävs sensorer som övervakar produktionslinjen med högsta noggrannhet och dynamik. Micro-Epsilon erbjuder pålitlig sensorteknik från avståndssensorer med hög precision till infraröd temperaturmätningsteknik och 2D/3D-profilsensorer för åtskilliga mätuppgifter.

Processäker differentiering av svarta nyanser vid batteriproduktion

Vid tillverkning av litiumjonbatterier är högsta precision avgörande. I denna ultramoderna tillverkningsprocess kombineras bärarfolier med en anod och en katod för att bilda en energicell. Anoden består av en kopparfolie som är belagd med ett…

Läs mer
Differentiation of black tones in battery production

Kantkontroll av elektrodfilm

Optiska optoCONTROL-mikrometrar detekterar den erforderliga kantpositionen för elektroder och separatorfilmer. Tack vare sin höga mätfrekvens är optoCONTROL-mikrometrar också lämpliga för övervakning av dynamiska produktionsprocesser.
Läs mer
Bahnkantenregelung der Elektrodenfolie

Tjockleksmätning av elektrodbeläggningar

För att mäta tjockleken på elektrodbeläggningar fästs optoNCDT-lasersensorer mittemot varandra på varsin sida av bandmaterialet. Baserat på synkronisering i kombination med den exakta sensorinriktningen uppnås hög mätnoggrannhet och mäthastighet.
Läs mer
Dickenmessung der Elektrodenbeschichtung

Beläggning på kanterna

För att bibehålla snäva tillverkningstoleranser inspekterar laserskannrar från Micro-Epsilon beläggningsprofilen på bandets kant. Så här upptäcks avvikelser och vågigheter. Moderna gränssnitt gör det möjligt för scanCONTROL SMART-skanners att integreras direkt i styrsystemet.
Läs mer
Beschichtungsauftrag an den Kanten

Detektering av böjda kanter efter kapning

Filmer kan ha krökningar och deformationer efter längsgående kapning. För att påvisa dessa avvikelser på ett tillförlitligt sätt under produktionen används laserprofilsensorer från Micro-Epsilon. Laserskannrar mäter filmens profil på kanten för att bestämma längdprofilen.
Läs mer
Erfassung der Kantenkrümmung nach dem Schneiden

Mäta tjockleken på våta lager

Konfokalkromatiska sensorer från Micro-Epsilon övervakar beläggningstjockleken på våta material. Deras höga upplösning gör det möjligt för dem att på ett tillförlitligt sätt upptäcka alla mindre avvikelser.
Läs mer
Dickenmessung von nassen Schichten

Positionskontroll av battericeller

När battericellerna har monterats inspekterar laserskannrar från Micro-Epsilon deras helhet och position. Därför genereras en 3D-bild som sedan jämförs med CAD-data. Förutom profilinformation med hög upplösning erbjuder scanCONTROL laserskannrar…

Läs mer
Positionskontrolle von Batteriezellen

Inspektion av limsträngar och applicerade tätningsmedel

scanCONTROL laserskannrar inspekterar närvaron och dimensionen av limsträngar medan de reglerar distansreglaget för dispensern. Hög upplösning gör det också möjligt att pålitligt detektera de finaste strängarna.
Läs mer
Prüfung von Kleberaupen und Dichtmittelauftrag

Temperaturövervakning vid första laddningen

Värmekameror övervakar batteriets första laddningsprocess. Dessa ger en inblick i temperaturfördelningen och möjliga kortslutningar. Hot-spot-funktionen känner automatiskt avvikelser från måltemperaturen. Den kompakta termoIMAGER-kameran kan…

Läs mer
Temperaturüberwachung bei der Erstaufladung

Temperature monitoring of drive batteries during handling and transport

A high-resolution thermal imaging camera, thermoIMAGER TIM QVGA from Micro-Epsilon, monitors the thermal properties of the drive batteries either during unstacking or on a conveyor belt. For this measurement task, the camera is mounted stationary…

Läs mer
Temperaturüberwachung von Antriebsbatterien beim Handling und Transport