Kontakt
Nedladdningar

optoNCDT 2300

Maximal precision & hög hastighet

Lasersensor med hög mätfrekvens - 50 kHz

optoNCDT 2300 är den senaste högprecisionsmodellen från Micro-Epsilons utbud av laser-trianguleringssensorer. Denna nya serie erbjuder en ställbar mäthastighet upp till 49,140 kHz vilket möjliggör mätning av snabba förlopp. En viktig, unik fördel är att all styrelektronik numera är integrerad i det kompakta sensorhuset varför sensorn kan installeras i trånga utrymmen.

NYTT: Analog utgång och 2-kanals utvärdering med C-BOX

logo

Detaljer

  1. Mätområden (mm): 2 | 5 | 10 | 20 | 50 | 100 | 200 | 300
  2. Linjäritet max. 0,6 µm
  3. Upplösning max. 0,03 µm
  4. Ställbar mäthastighet upp till 49,140 kHz
  5. Integrerad kontroller
  6. Utgångar: Ethernet, EtherCAT, RS422, Profinet, EtherNet/IP
  7. Analog utgång via C-Box
  8. Avancerad RTSC möjliggör mätning på snabbt föränderliga ytor
  9. Specialkalibrering enligt DIN 32877
[]
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
kontakt formulär
Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.

Applikationsflexibilitet

optoNCDT 2300 kan arbeta i flera olika mätlägen: I standard läget för avståndsmätning av diffust reflekterande material eller specialinställnings läge för mätning av direkt reflekterande ytor. Dessutom kan lasersensorn användas för tjockleksmätning av transparenta material (multi-peak utvärdering). Därför erbjuder mjukvaran också en utförlig materialdatabas som kan editeras och utökas.

A-RTSC (Advanced Real Time Surface Compensation) funktionen är en vidareutveckling av RTSC-tekniken och har förbättrat yt-kompenseringsförmågan ytterligare. Detta betyder att sensorn inte påverkas av snabba förändringar av ytreflexerna och ger därmed stabila mätresultat.

Andra modeller i optoNCDT 2300-serien:

Blue Laser Sensors
Laser Line (LL) Sensors
Long-range Sensors

Unikt lätt att använda

Alla optoNCDT 2300 lasersensorer styrs genom ett intuitivt webb-interface. Detta webb-interface kommunicerar via Ethernet och ger användaren möjlighet att göra inställningar för hur mätvärden skall processas, tex peak inställningar, filter och maskningsfunktioner för videosignalen.

Högsta prestanda inom lasertriangulering

optoNCDT 2300 är prestandamodellen av Micro-Epsilons lasertriangulerings-sensorer och erbjuder en justerbar mätfrekvens upp till 49,14 kHz. optoNCDT 2300 används inom höghastighets applikationer som tex övervakning av vibrationer eller mätning mot svåra ytor. Tack vare den höga upplösningen är det möjligt att mäta i sub-mikrometer området med hög noggrannhet.