Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet

Batteriproduktion

Fördjupad teknisk och praktisk kunskap inom området batteritillverkning

Batteriproduktion

Kvalitet och problemlösning expertis inom serier & OEM

Exakta sensorlösningar för batteriproduktion

Moderna batterier och ackumulatorer används inom många olika områden. Oavsett om det gäller elbilar, energilagringsenheter, verktyg eller smartphones – så kommer de att bli allt viktigare i framtiden. En hög grad av automatisering samt optimering av de enskilda tillverkningsprocesser i batteriproduktion krävs för att ständigt förbättra batteriernas kvalitet, effektivitet och ekonomiska bärkraft. Micro-Epsilon erbjuder exakta sensorer och mätsystem som utför ett brett utbud av mätuppgifter i många olika tillverkningsprocesser för elektroder, battericeller och batterimoduler.

logo

Varför Micro-Epsilon?

  • Mer precision och innovation – Tillverkad i Tyskland
  • Hand i hand med våra kunder: kvalitet och problemlösningsexpertis inom serier & OEM
  • Fördjupad teknisk och praktisk kunskap inom området batteritillverkning
  • Mycket exakta sensorer och in-line mätsystem från en enda leverantör

Fördelar i korthet

  • Exakta mätningar även vid höga omgivningstemperaturer
  • Sensorer kompatibla med dragkedjor
  • Passiva sensorer – även för explosiva miljöer
  • Multi-track-mätning
  • Tippningskompensation

Mycket exakta sensorer för mätning av tjockleken på batterifilmer

Beröringsfria sensorer från Micro-Epsilon erbjuder många fördelar vid tjockleksmätning. Kapacitiva sensorer har till exempel en relativt stor mätpunkt som kompenserar för icke-homogena strukturer. Dessutom kan kapacitiva sensorer användas vid höga temperaturer. Tack vare integrerad temperaturkompensation levererar sensorerna stabila mätningar i submikrometerområdet och kan även användas i torkprocesser.

När det gäller optisk tjockleksmätning kommer konfokalkromatiska sensorer verkligen till sin rätt, liksom interferometrar med vitt ljus, för inline-tjockleksmätning av batterifilmer. Sensorerna används vanligtvis för att övervaka och kontrollera våtbeläggningsprocesser men är också lämpliga för torrbeläggningsprocesser.

Du kan vara säker på att få den bästa sensorn för varje aktuell mätuppgift, oavsett vilket mätobjekt eller typ av beläggning (obestruken/belagd) det handlar om. Hör bara av dig!


3D-sensorer och dimensionsmätteknik för elektrod- och batteritillverkning

3D-sensorer från Micro-Epsilon används för monteringsövervakning och för 3D-inspektion av belagda filmer. 3D-laserskannrar är lämpliga för kontinuerlig bandinspektion medan 3D-snapshotsensorer används för stop-and-go-mätningar med exceptionellt hög precision. 3D-sensorerna från Micro-Epsilon möjliggör stabil mätning med hög upplösning och upptäcker brister på de minsta objekten, såsom spjälkning och inneslutningar. Optiska mikrometrar, som på ett tillförlitligt sätt kontrollerar arkets rörelse, används för att övervaka remsornas kanter.


Inline-system för att mäta tjocklek på batterifilmer

Sensorsystemet thicknessGAUGE används för att mäta tjockleken på remsmaterial in-line. Flera modeller med olika sensortyper, mätområden och mätbredder finns tillgängliga för exakt tjockleksmätning. Systemen använder två optiska eller elektromagnetiska lägesgivare för att mäta remstjockleken på cellmaterial, filmer och beläggningar med mikrometernoggrannhet.

Contact

Do you have any questions about our sensors for battery production?
Get in touch with our specialists.

Mer precision för batteriproduktion

Micro-Epsilon erbjuder den rätta lösningen för olika batteriproduktionstillämpningar – från tjockleksmätning in-line till exakt maskinövervakning och 3D ytinspektion. Sensorerna används av ledande batteritillverkare och bilföretag runt om i världen och imponerar tack vare den överlägsna precisionen och tillförlitligheten.

Du kan hitta flera applikationsexempel från batteribranschen här