Kontakt
Nedladdningar

eddyNCDT 3060

Industriellt mätsystem för avstånd ≥ 1 mm

Högpresterande induktiva mätsystem för avståndsmätning

Induktiva lägesgivare från Micro-Epsilon fungerar enligt virvelströmsmätningsprincipen och mätningen är beöringsfri. Till skillnad från mätning med konventionella induktiva givare är mätning på ferromagnetiska och icke-ferromagnetiska material med hög noggrannhet, bandbredd och temperaturstabilitet möjlig. Tack vare okänsligheten mot olja, smuts, tryck och temperatur integreras givarna med fördel i maskiner och anläggningar.

logo

Detaljer

  1. Perfekt för integration i fabriksanläggningar och maskiner
  2. Enkel integrering med modern fältbussanslutning samt smart signalbehandling
  3. Kombination av upplösning, linearitet och temperaturstabilitet sätter nya standarder
  4. Stort utbud av applikationer med över 400 givarmodeller
  5. Maximal användarvänlighet och intuitiv konfiguration via webbgränssnitt
  6. Mätområde 0,4 | 1 | 2 | 3 | 4 | 6 | 8 mm
[]
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
kontakt formulär
Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.

Perfekt för integration i fabriksanläggningar och maskiner

Eftersom givaren och styrenheten är temperaturkompenserade kan mycket hög mätnoggrannhet uppnås även vid fluktuerade temperaturer. Givarna är konstruerade för omgivande temperaturer upp till högst + 180° C och ett omgivningstryck upp till 700 bar.

DT3060 DT3061 DT3070 DT3071
Givare med mätområde ≥1 mm Givare med mätområde <1 mm
3-punktskalibrering 5-punktskalibrering 3-punktskalibrering 5-punktskalibrering
- Digital utsignal och signal för temperatur - Digital utsignal och signal för temperatur
- Lagring av flera olika inställningar - Lagring av flera olika inställningar

 

 

logo

Prestanda och universalitet för industriell användning

eddyNCDT 3060 är ett nytt och kraftfullt induktivt mätsystem för mätning av förflyttning med hög frekvens och precision. Systemet består av en kompakt styrenhet, en givare och en integrerad kabel. Givaren är fabrikskalibrerad antingen för ferromagnetiska eller icke-ferromagnetiska material. 400 kompatibla givarmodeller, hög mätfrekvens och smart signalbehandling definierar eddyNCDT 3060 som utgör en ny prestandaklass för induktiv lägesmätning.

Nytt riktmärke inom styrteknik

M12 Ethernet-gränssnittet i industriell kvalitet möjliggör modern fältbussanslutning. Mätvärden kan matas ut som spänning eller ström via konfigurerbara analoga utgångar. Via ett modernt webbgränssnitt kan mjukvaruinställningar för givare och styrenhet göras utan ytterligare installation. Anslutning till dator görs via Ethernet-gränssnitt.

Maximal prestanda med eddyNCDT 3061/3071

Styrenheten DT3061/3071 erbjuder förbättrade funktioner så som 5-punktskalibrering, digitala och temperaturutgångar samt lagring av flera kalibreringskurvor. Eftersom systemen eddyNCDT 3060/3070 är utrustade med en innovativ frekvensseparationsfunktion behövs ingen synkronisering vid flerkanalsmätningar.

Nya sensorer för klämmontering

De nya givarna utan gänga erbjuder ytterligare fördelar jämfört med tidigare modeller med samma mätområde eftersom det inte är nödvändigt att rotera dem under montering. Därför verkar ingen belastning orsakad av vridning på kabeln. Sensorerna har en definierad klämpunkt som minimerar termisk expansion i mätriktningen och uppnår hög temperaturstabilitet.