Industrisensorer

Sensors from Micro-Epsilon for industrial measurement tasks

Micro-Epsilon offers a powerful portfolio for the precise measurement of acceleration, inclination, position, color and temperature. The sensors are designed for industrial series applications and impress with their high performance, compact size and integration capability.

Micro-Epsilon offers various sensor technologies for monitoring and controlling drive systems and machines.

OptoCONTROL CLS1000 är en fiberoptisk sensor med variabla kopplingsutgångar som är lämpad för användning inom automation. CLS1000 används för tillförlitlig positionsövervakning samt för positions- och närvarodetektering. Den fiberoptiska sensorn består av en CFS-sensor och en CLS1000-kontroller. De stora detektions- och driftsområdena på upp till 2000 mm gör sensorn idealisk för detektering av komponenter även på stora avstånd. Tack vare den kompakta designen är sensorn även särskilt lämpad för användning i trånga installationsutrymmen.

Gränssnitts- och signalbehandlingsenheterna utökar tillämpningsområdet för Micro-Epsilons sensorer. Gränssnittsmodulerna används för att konvertera sensorsignaler till digitala eller busskompatibla gränssnitt. Detta möjliggör gränssnitt som USB, RS422, Ethernet/IP, Profinet och EtherCAT för många sensorer. Signalbehandlingsenheterna används också för att spela in flera sensorsignaler för att beräkna och mata ut dem tillsammans. Detta är till exempel nödvändigt för planhets- eller tjockleksmätning.