Kontakt
Nedladdningar

optoNCDT BL

Lasersensorer med blå laser för svåra ytor & direktreflektion

Blå Laser trianguleringssensorer för svåra ytor

optoNCDT BL modellerna är utrustade med blåa laserdioder och används när standardmodellerna med röda laserdioder inte längre klarar mätuppgifterna. Tack vare den kortare våglängden så penetrerar laserljuset inte objektet och ger därför en liten mätpunkt på ytan vilket resulterar i ett stabilt och exakt mätresultat. Då Blå-Laser sensorerna är utrustade med ett speciellt filter så är de okänsliga för ytor med hög ljusstrålning som tex glödande metaller. Blå-Laser sensorer används med fördel för mätning på organiska och (semi-) transparenta objekt, såväl som på rödglödande metaller.

Lägesgivare med blå laser

optoNCDT 2300-2DR är en ny givarmodell med hög prestanda i serien optoNCDT 2300. Laserljusets väg är designad för direktreflektion och används med fördel för mätning på högglansiga, blanka och reflekterande objekt. Micro-Epsilons givare med blå laser är extremt känsliga för förändringar i avstånd viket möjliggör en mycket hög mätnoggrannhet. Den nya modellen används för produktion av hemelektronik (mobiltelefoner, surfplattor och displayer), applikationer i industrin samt vid bearbetning av halvledare.

optoNCDT2300-2DR with Blue Laser
logo

Patenterad Blå Laser-teknik

Givare med blå laser, som används för mätning på glödande material som överstiger 700° C och transparenta föremål såsom glas och plast, skyddas av patentlagstiftning och kan därför uteslutande utföras med Micro-Epsilons givare med blå laser. optoNCDT med blå laser uppnår utmärkt signalstabilitet och utför exakta mätningar på denna typ av ytor.

Den nya blålaser teknologin gör det möjligt att noggrannt och tillförlitligt mäta på rödglödande metall och kisel. Den blå-violetta lasern erbjuder avgörande fördelar. Även vid mätningar på organiska material som tex trä, fanér, hud och läder, ger den blå lasern klara fördelar vad gäller mätnoggrannhet. Tack vare att den blå-violetta lasern inte penetrerar mätobjektet i samma grad som röd laser får man ett stabilare mätvärde.

De blålaser sensorerna i optoNCDT 1710BL-serien är designade för snabba och tillförlitliga avstånds- och positionsmätningar på rödglödande metaller. Sensorerna är utrustade med nya, högteknologiska linser, laserstyrning och utvärderingsalgoritmer.

Givare med blå laser i optoNCDT 1750BL-serien är utformade för höghastighetsmätning av förskjutning, avstånd och position. Givarna är utrustade med nya högpresterande linser, laserkontroll och utvärderingsalgoritmer för att säkerställa exakta mätningar på olika ytor och material. Den blå laserteknologin som är patenterad av Micro-Epsilon erbjuder avgörande fördelar jämfört med röd laser. Eftersom blå laser inte tränger igenom mätobjektets yta så avbildas målet skarpt på givarelementet. Detta gör det möjligt att uppnå hög upplösning och pålitlig signalstabilitet.

Detaljer

 1. Mätområden (mm): 20 | 200 | 500 | 750

 2. Justerbar mätfrekvens upp till 7,5 kHz

 3. Linearitet max 12 µm

 4. Repeterbarhet max 8 µm

 5. Analog och digital utgång

 6. Kompakt design med integrerad styrenhet

 7. Anpassning till skiftande ytor i realtid (RTSC)

 8. Fördefinierade och individuella inställningar i webbgränssnitt

Den nya Blålaser teknologin möjliggör extremt noggranna mätningar på röd-glödande metaller och kisel. Den blå-violetta lasern möjliggör dessutom mätningar med högre noggrannhet på organiska material som tex trä, fanér, läner, skinn och hud. Den korta våglängden på blå-violett laser innebär att ljuset inte tränger ner i materialet och ger ett mycket stabilare mätresultat.

Den högkvalitativa optoNCDT 2300BL-serien arbetar med mäthastigheter upp till 49 kHz och är därför synnerligen lämplig för noggranna mätningar på snabbt rörliga föremål. Då kontrollerelektroniken är integrerad i det kompakta sensorhuset kan sensorn monteras i små, trånga utrymmen.

Systemet kommunicerar via Ethernet och en webbläsare för snabb och enkel inställning av signal-processing, tex peak-inställningar, filter mm.

Högpresterande optoNCDT 2300-2DR är designad för mätning på reflekterande och blanka föremål. Tack vare den blå lasern är mätsignalen mycket stabil viket innebär att det är möjligt att mäta med en upplösning i nanometer. En extremt liten mätpunkt möjliggör pålitlig detektion av mycket små objekt.

Givaren används exempelvis för tjockleksmätning av planglas, övervakning vid montering av mycket små delar samt för avståndsmätning på glödgat glas.

Systemet styrs via en webbrowser och Ethernetgränssnitt. På så vis får operatören möjlighet att göra inställningar för bearbetning av uppmätta värden och signaler, exempelvis val av önskad reflektion, filtrerings- och maskeringsfunktioner för videosignaler.

Detaljer

 1. Mätområde 2 mm

 2. Linearitet 0.6 µm

 3. Upplösning 30 nm

 4. Justerbar mätfrekvens upp till 49 kHz

 5. Integrerad styrenhet

 6. In/Ut: RS422, Ethernet, EtherCAT, Profinet, EtherNet/IP

 7. Analog utgång via C-Box / 2A

 8. Snabb anpassning till snabbt växlande yttyper med avancerad RTSC

Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.