Kontakt
Nedladdningar

colorSENSOR CFO100 / 200 / 250

Kompakt. Robust. Exakt.

Färgsensorsystem för mätning av material, yta, grumlighet, glans

colorSENSOR CFO är en nyutvecklad kontrollerenhet för exakt färgdetektering vid industriella mätuppgifter. CFO-serien kännetecknas av hög färgnoggrannhet, moderna gränssnitt och intuitiv användning. Till kontrollerenheten ansluts CFS-sensorer med integrerad fiberoptik som kan anpassas för olika mätuppgifter. colorSENSOR CFO används för färgdetektering på inredningsdetaljer såsom nackstöd, för förpackningskontroll eller vid sortering av kapsyler, lock eller etiketter.

logo

Detaljer

 1. Hög mätfrekvens upp till 30 kHz för dynamiska processer
 2. Snabb visning av mätvärden (Lab/XYZ) upp till 500 Hz
 3. Stort färgminne för olika provpartier
 4. Exakta mätningar med hög färgnoggrannhet ΔE ≤ 0,3
 5. Val av färgrymd: XYZ, xyY, L*a*b*, L*u*v* eller u'v'L*
 6. Ljuskälla: LED med vitt ljus
 7. Ethernet-, RS232-processgränssnitt samt extra USB-gränssnitt för CFO200
 8. För CFO100 & CFO200 finns tillvalet (100): Modbus (TCP/RTU) + Gateway: PROFINET, Ethernet/IP samt EtherCAT
 9. Robust aluminiumhus
 10. Skyddsklass IP65
 11. Kalibrering enligt kundens önskemål
 12. Enkelt handhavande via webbgränssnitt
[]
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
kontakt formulär
Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.
logo

Högsta precision för distinktion av minsta färgskillnader

Den sofistikerade CFO-styrenheten möjliggör detektering av de minsta färgskillnaderna. Dess kraftfulla ljuskälla i kombination med fiberoptiska sensorer gör det möjligt att särskilja färger på mörka ytor såväl på glansiga och reflekterande ytor som på strukturerade metaller.

Intuitiv funktion via webbgränssnitt

Det integrerade, intuitiva webbgränssnittet förenklar konfigurationen av CFO-givaren. Givaren är ansluten till en PC via ett Ethernet-gränssnitt. Webbgränssnittet har mätvärdesdisplay, inställning och konfiguration av t.ex. exponeringstid och mätfrekvens. Dessutom kan olika färggrupper skapas med en enskild tolerans för varje färg.

Snabb utmatning av mätdata

Sensorn colorSENSOR CFO utför interna utvärderingar baserat på inprogrammerade färgvärden i upp till 30 000 Hz och visar resultatet i form av digitala växlingssignaler. Rådatavärdena kan också överföras i labbet eller XYZ i upp till 500 Hz via UDP, RS232 eller USB till en PLC eller ett maskinsystem. Det kan ske kontinuerligt eller bara på begäran. Motsvarande flank- eller nivåtriggrar styr också hur länge och hur många mätvärden som sänds ut.

Högpresterande Multiteach-funktion

Tack vare Multiteach-funktionen kan färgvarianter beroende på geometrin läras in i färggrupper. Eftersom de identifierade färgerna varierar beroendet på avståndet mellan sensor och mätobjekt kan dessa färgvarianter helt enkelt läras in i en färggrupp. För olika färgtoner kan individuella färggrupper skapas.

Kundspecifik kalibrering

För att förbättra igenkänningsprestanda och minska avvikande mätvärden mellan flera sensorer för en viss konfiguration kan kunder begära en kundspecifik kalibrering för colorSENSOR CFO200. Därför kalibreras sensorn och styrenheten till det kundspecifika referensobjektet i det mätarrangemang som krävs. En mätavvikelse för Delta E < 1 mellan de enskilda systemen kan uppnås. Tack vare kalibreringen är sensorerna utbytbara och mäter färger som har nästan samma Lab-värden.