Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet

Nya Produkter

The IMS5420 is a high-performance white light interferometer for non-contact thickness measurement of monocrystalline silicon wafers. The controller has a broadband superluminescent diode (SLED) with a wavelength range of 1,100 nm. This enables the thickness measurement of undoped, doped and highly doped SI wafers with only one measuring system. The IMS5420 achieves a signal stability of less than 1 nm. The thickness can be measured from a distance of 24 mm.

Det nya kapacitiva sensorsystemet capaNCDT 6228 är avsett för mätning i omgivningar där temperaturen kan uppgå till +800 °C. Fyra högtemperatursensorer i serien CSE/HT kan samtidigt anslutas till denna kraftfulla kontroller. Den inbyggda sensorkabeln för hög temperatur kompenserar för störningar från elektriska eller magnetiska fält. Utsändning av mätdata sker både analogt och digitalt via moderna gränssnitt som Ethernet och EtherCAT. 

 

optoNCDT ILR2250-100 konstruerad för exakta avståndsmätningar i industriella miljöer. En reflektor fäst vid mätobjektet möjliggör avståndsmätningar upp till 150 m. Utan reflektor klarar lasersensorn mätområden upp till 100 m. Det integrerade AUTO-mätläget möjliggör tillförlitliga mätningar även på mörka, delvis reflekterande och avlägsna objekt. Därför kan ILR2250 användas för avståndsmätningar på många ytor.

Den nya laseravståndssensorn optoNCDT ILR1171-125 används för avståndsmätningar upp till 270 m och presterar utmärkt vid framför allt mätningar utomhus. Laserlöptidsprincipen med infrarött ljus och mätfrekvenser upp till 40 kHz betyder höga energiimpulser som medger stabila mätningar och mycket hög signalkvalitet. Dimma, regn och andra störningar kan också kompenseras bättre. Den höga temperaturstabiliteten medger användning i temperaturer från -40 upp till +60 °C. Kompakta mått gör att sensorn kan installeras även i minimala utrymmen.

Nya interferometern IMS5400-DS med vitt ljus möjliggör nya användningsområden inom industriell avståndsmätning. Styrenheten har en intelligent utvärderingsfunktion och möjliggör absoluta mätningar med nanometernoggrannhet på ett relativt stort offsetavstånd. Jämfört med andra absoluta optiska mätsystem erbjuder IMS5400-DS en oöverträffad kombination av noggrannhet, mätområde och offsetavstånd.

confocalDT IFD2415 och IFD2410 är kraftfulla konfokala sensorer med inbyggd kontroller. Det kompakta IP65-klassade höljet integreras snabbt i anläggningar och maskiner eftersom ingen ljusledare behövs. IFD2410 och 2415 är lämpligast för avstånds- och tjockleksmätningar med hög precision i industriell serieanvändning. Med IFD2415 kan du också mäta tjockleken på upp till 5 skikt med transparent material samtidigt. Den aktiva exponeringstidsregleringen i CCD-cellen medger snabba och stabila mätningar på varierande ytor, även i dynamiska processer upp till 25 kHz. Mätsystemet kännetecknas bland annat av hög ljusstyrka och mäter snabbt och stabilt även på mörka ytor.

Det kompakta konfokala mätsystemet IFD2411 är ett nyckelfärdigt och avstämt mätsystem för industriella serietillämpningar. Förutom mätning av sträcka och avstånd kan det även mäta tjockleken hos transparenta material. Det konfokala kromatiska mätsystemet IFD2411 levereras som en komplett kanal med kontroller och anpassad sensor med mätområde 1, 2, 3 och 6 mm. Mätsystemet är framtaget för serietillämpningar.

scanCONTROL 3D-skannrar används för exakta 3D-mätningar i många applikationer. Skanningar utförs genom att skannern eller mätobjektet flyttas. Tack vare den låga vikten är skannrarna idealiska både för robottillämpningar och produktionsövervakning. Dessa 3D-laserskannrar kännetecknas av hög dynamik, absolut precision och kompakt design. Med scanCONTROL 3000 och den nya scanCONTROL 3002-serien erbjuder Micro-Epsilon en omfattande portfölj med många mätområden, röd- och blålaserteknik samt omfattande tillbehör.

scanCONTROL 3D-laserskannrarna är baserade på de senaste GigE Vision- och GenICam-standarderna och kan därför integreras i ett brett utbud av bildbehandlingsmiljöer. Programvaran 3DInspect finns tillgänglig för parameterinställning, utvärdering och utdata.

OptoNCDT 1900 erbjuder en unik kombination av hastighet, storlek, prestanda och applikationsmångsidighet för mätningar av förskjutning, avstånd och position. Den kompakta trianguleringssensorn uppnår en hög mätnoggrannhet och mätfrekvenser upp till 10 kHz. Sensorns högpresterande optik genererar en liten ljuspunkt som gör det möjligt att upptäcka de finaste detaljerna och strukturerna på ett tillförlitligt sätt.

Det kompakta induktiva sensorsystemet DTD består av en givare med en kolv som förs i ett glidlager och en kontrollerenhet, som är anslutna till varandra med en 3 m lång kabel. Kontrollerenheten har en diameter på endast 18 mm. Med den 3 m långa kabeln är en flexibel montering möjlig.

Sensorsystemet DTD bygger på den etablerade LVDT-mätmetoden. Det imponerar med enastående precision och ger en hög signalstabilitet och upplösningar ner till mikrometerområdet. Tack vare hög temperaturstabilitet, motståndskraft mot stötar och vibrationer och okänslighet för smuts är induSENSOR DTD perfekt för industriella mätuppgifter. Moderna fältbussar som Ethernet, PROFINET eller EtherCAT stöds via valfria gränssnittsmoduler.