Kontakt
Nedladdningar

Fiberoptiska sensorer

Robust. Flexibel. Mångsidig.

Högpresterande fiberoptiska sensorer för maskinbyggnad och automation

OptoCONTROL CLS1000 är en fiberoptisk sensor med variabla kopplingsutgångar som är lämpad för användning inom automation. CLS1000 används för tillförlitlig positionsövervakning samt för positions- och närvarodetektering. Den fiberoptiska sensorn består av en CFS-sensor och en CLS1000-kontroller. De stora detektions- och driftsområdena på upp till 2000 mm gör sensorn idealisk för detektering av komponenter även på stora avstånd. Tack vare den kompakta designen är sensorn även särskilt lämpad för användning i trånga installationsutrymmen.

logo

Detaljer

  1. Stora detekterings- och driftsområden
  2. Olika inlärningslägen för snabb sensorjustering
  3. Detektering av de finaste strukturerna
  4. Extremt hög motståndskraft mot omgivande ljus upp till 50 000 lux
  5. OLED-skärm för snabb och enkel konfiguration
  6. Extremt robust och kompakt
  7. Omkopplingsbar NPN, PNP, PP
  8. Perfekt för maskinbyggnad och automation
[]
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
kontakt formulär
Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.

Pålitlig positionskontroll, närvaro- och positionsdetektering

logo

Omfattande sensorsortiment

De högkvalitativa, fiberoptiska CFS-sensorerna kännetecknas av små installationsmått och robusta material. Detta gör sensorerna särskilt lämpade för tuffa omgivningsförhållanden som mekanisk påfrestning och höga temperaturer. Sensorn kan även användas i begränsade utrymmen eftersom sensorhuvudet endast kräver ett minimalt installationsutrymme. Beroende på mätuppgift kan sensorerna kombineras individuellt.

Stora detektions- och driftsområden

Tack vare sin höga ljusstyrka och upplösning uppnår den fiberoptiska sensorn toppvärden för detektering och driftområden. Beroende på vilken sensor som används kan driftområdet vara upp till 2000 mm för mätning genom mätobjektet och detektionsområdet upp till 1200 mm vid mätning från en sida. Detta ökar processtillförlitligheten när den används i anläggningar och system.

Extremt robusta och kompakta styrenheter

Tack vare det robusta plasthöljet av polykarbonat och skyddsklass IP67 är regulatorn förutbestämd för industriella uppgifter. Dess slimmade design möjliggör enkel integration där installationsutrymmet är begränsat. Dessutom möjliggör montering på DIN-skena snabb integrering i alla styrskåp.

Olika kontrollermodeller för att övervinna alla utmaningar

CLS1000-regulatorn finns i olika versioner: CLS1000-QN med antivalensfunktion (normalt öppen/normalt stängd), CLS1000-2Q med två kopplingsutgångar, CLS1000-OC med optokopplare, CLS1000-AU med spänningsutgång och CLS1000-AI med strömutgång. Varje modell finns i NPN-, PNP- eller push-pull-versioner. Dessutom finns varje styrenhet tillgänglig med och utan triggers.

Applicationer