Kontakt
Nedladdningar

optoNCDT

Ledande inom laseravståndsmätningar: exakt, kompakt och smart

optoNCDT

Idealisk för automation, produktionskontroll & maskinbyggnad

optoNCDT

Utmärkt pris i förhållande till prestanda, perfekt för OEM

optoNCDT

Kompakt design med integrerad styrenhet

Lasersensorer för förflyttning, avstånd och position

optoNCDT sensorer har satt milstenar för industriell laseravstånds mätning. Oavsett om det är för avstånds-, positions- eller tjockleksmätning så räknas Micro-Epsilons lasersensorer till en av de bästa i sin klass. Dessa lasersensorer används framförallt för mätnings- och övervakningsuppgifter inom fabriksautomation, elektronikproduktion, robotics och fordonskonstruktion.

logo

Detaljer

  1. Mätning av rörelse, avstånd och tjocklek på mängder av olika ytor
  2. Idealiska för automation, produktionskontroll och testbänk
  3. Hög mätnoggrannhet
  4. Idealiska för mätuppgifter med hög mäthastighet
  5. Brett produktprogram med stort antal mätområden
  6. Kompakt design med integrerad kontroller
  7. Enkelt handhavande med webb-interface för webbläsare
  8. Nyhet: optoNCDT 1220 / 1320 / 1420 kompakt lasersensor med hög funktionalitet
[]
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
kontakt formulär
Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.
logo

Högsta precisionen i sin klass

Tack vare hög mäthastighet kan Micro-Epsilons lasersensorer erbjuda hög mätnoggrannhet och pålitliga mätdata även i kontinuerlig, industriell användning. De flesta optoNCDT sensorer kan ställas in och konfigureras med hjälp av webb-interface och inställningarna kan enkelt sparas och överföras till andra sensorer via standard webbläsare.

Kompakt design med integrerad kontroller

optoNCDT lasersensorer är extremt kompakta och utrustade med komplett, integrerad kontroller vilket gör monterings- och inkopplingsarbetet snabbt och enkelt. Lasersensorerna kan lätt installeras även trånga utrymmen.

Olika modeller för att övervinna alla utmaningar

Micro-Epsilons lasersensorer mäter inte bara mot matta ytor utan även mot metalliska och blanka ytor. Dessutom finns, som komplement till de konventionella lasermodellerna, LaserLine modeller (LL) som har en oval-formad laserpunkt. Dessa sensorer filtrerar bort fysikaliskt inducerad interferens och därför förenklar mätning på blanka ytor betydligt. Fler än 85 lasersensorer med mätområden från 2 mm till 1000 mm täcker ett stort antal tillämpningar inom många olika industrier. Utrustade med intelligenta interface och kablar som anpassats för släpkedjor och robotar, kan dessa lasersensorer användas i nästan alla mätsituationer i industriell automation.

Innovativa givare med patenterad Blå Laser Teknologi

optoNCDT BL-modellerna är utrustade med blå laserdiod och används när standardmodellerna med röd laser arbetar på sina prestationsgränser. Tack vare den kortare våglängden penetrerar blå laser inte mätobjektet. En liten laserpunkt projiceras på ytan och ger därför stabila och noggranna mätvärden. Blå laser är att föredra vid mätningar på organiska och (semi-)transparenta objekt samt rödglödgade metaller.

Givare med blå laser, som används för mätuppgifter vilka involverar glödande material som överstiger 700° C och transparenta föremål såsom glas och plast, skyddas av patentlagstiftning. optoNCDT-modeller med blå laser ger utmärkt signalstabilitet och precisa mätresultat på dessa material.

Flera gränssnitt för enkel integration

Applicationer