Kontakt
Nedladdningar

Ytterligare applikationer

Mätuppgifter inom batteriproduktion

Sensorerna från Micro-Epsilon används i hela tillverkningsprocessen. Där utför de olika mätningar för maskinövervakning, tjockleksreglering och kvalitetssäkring.

Valsspaltmätningar på kalandrar

Kapacitiva plattsensorer används för övervakning och reglering av kalander- och beläggningsvalsar. De finns i olika versioner och mäter valsspalten med mikrometerprecision. De kompakta sensorerna kan integreras i trånga utrymmen och mäta direkt mot valsen eller mot valsupphängningen. Den höga temperaturstabiliteten medger användning i höga omgivningstemperaturer.

Övervakning av bankanter hos batterifolie

Vid produktion av battericeller måste elektroder och separeringsfolie ledas på ett tillförlitligt sätt. Optiska optoCONTROL-mikrometrar detekterar önskad kantposition för bankantkontroll med hög noggrannhet. Att använda flera mikrometer möjliggör samtidig detektering av banbredden.

Övervakning av rullindning

Laseravståndssensorerna i serien optoNCDT ILR2250-100 övervakar av- och upplindningen av rullar. Eftersom diametern konstant ökar eller minskar ändras också avståndet mellan rullen och sensorn. Avståndsförändringen övervakas av sensorerna, tillförlitligt och exakt. Det integrerade AUTO-mätläget medger tillförlitlig mätning även på reflekterande ytor och av matta beläggningar.

Temperaturmätning vid formning

I synnerhet vid den första laddningen är temperaturutvecklingen en avgörande parameter, som därför övervakas med värmekameror. Dessa ger en inblick i temperaturfördelningen och möjliga kortslutningar. Värmebildskameran thermoIMAGER TIM är anpassad för de höga kraven inom industriell serietillverkning. Tack vare kraftfull programvara kan varma och kalla punkter övervakas automatiskt och mätvärden skickas till ett styrsystem. Upp till tre mätfält kan fokuseras och kontinuerligt övervakas samtidigt. 

Övervakning av kantkrökning (heavy edge) efter kapning

När folien kapas på längden bildas ofta krökningar och deformationer. För att pålitligt upptäcka dessa avvikelser används laserprofilsensorer från Micro-Epsilon. De placeras över foliekanten och mäter profilen kontinuerligt. Tack vare den höga upplösningen och okänsligheten för reflekterande ytor ger sensorerna stabila mätresultat och mycket exakta 2D-profiler, som även kan användas för att generera 3D-punktmoln.

Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.