Kontakt
Nedladdningar

Inspektion av matta installations- och interiördetaljer

Ytinspektion av matta komponenter

Kraven på installationsdetaljerna är lika höga som på karossen. Defekter i installations- och interiördetaljer detekteras med hjälp av surfaceCONTROL 2500. Detta medger objektiv och repeterbar detektering och klassificering av defekter.

Produkten surfaceCONTROL 2500 används exempelvis för inspektion av tanklock och andra smådelar, defektdetektering av förarplatsdelar eller inspektioner i pressverket.

logo

Detaljer

  1. Detektering av olika ytformsfel
  2. Objektiv bedömning av avvikelser (bedömning OK/ej OK)
  3. Entydiga definitioner av felkriterier i leverantörsrelationer
  4. Kontinuerlig processövervakning
  5. Minimering av kostnader för efterarbete och utskott
[]
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
kontakt formulär
Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.

Ytinspektion i pressverket

Ett huvudsakligt användningsområde för surfaceCONTROL 3D-sensorerna är detektering och analys av deformationer och ojämnheter i utvändiga karosseridelar. På moderna presslinjer produceras utvändiga karosseridelar på några sekunder och det ställer höga krav på snabb och exakt inspektion. Med surfaceCONTROL-sensorerna inspekteras ytan på utvändiga karosseridelar på några sekunder. Med ett kraftfullt programvarupaket detekteras och bedöms lokala fel med mycket hög noggrannhet.

Inspektion av kupédelar av plastmaterial

Fordonets kvalitetsintryck utgörs till stor del av kupén. Med hjälp av surfaceCONTROL 3D-sensorer detekteras oönskade formavvikelser hos instrumentbrädan. Med sensorerna genomförs en snabb och effektiv bedömning av ytavvikelserna hos både släta och strukturerade ytor. På så sätt kan bland annat insjunkningar kring krockkudden eller vid förbindelser detekteras och bedömas tillförlitligt.

Inspektion av exteriördelar av plastmaterial

Inom bilindustrin används fiberarmerad plast i bland annat stänkskärmar, tankluckor, bakluckor och spoilrar. Sensorerna surfaceCONTROL 3D detekterar och bedömer formavvikelser hos plastkomponenter och bidrar till högre kvalitet och mindre mängd utskott. Sensorerna detekterar relevanta avvikelser ner till 5 μm (beroende på yta) på så kort tid som 0,5 sekunder. Med särskilda programvarufunktioner kan även spjällavvikelser ner till ca 1 μm detekteras.