Kontakt
Nedladdningar

eddyNCDT SGS4701

Mäter den termiska expansionen i längden av axlar

Mätning av temperaturrelaterad utvidgning i spindlar

Positionsmätningssystemet SGS 4701 (Spindle Growth System) har utvecklats för höghastighets fräsmaskins tillämpningar. På grund av hög avverkningshastighet utvecklas värme som i sin tur orsakar utvidgning i maskinspindeln och för att bibehålla den fördefinerade spindelpositionen måste man kompensera för detta. SGS-sensorn mäter den termiska och centrifugalkrafts utvidgningen av spindeln. Mätningen utförs normalt på "labyrint-ringen". Såväl som man mäter den linjära termiska utvidgningen mäter man också temperaturen på sensorn som kan avläsas och registreras. Dessa mätvärden matas in i CNC-maskinen som korrektionsvärden för att kompensera för positionsfel.

logo

Detaljer

  1. Beröringsfri och slitagefri mätning
  2. Kostnadseffektiv desig
  3. Miniatyrsensor och kontrollenhet, helt integreringsbar i spindeln
  4. Kalibrering för aluminium och järn/stål
  5. Integrerad temperaturmätning i sensorn
  6. Extrem temperaturstabilitet
[]
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
kontakt formulär
Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.

Robust design

SGS 4701 systemet består av en sensor, en kabel och en kontrollenhet som är fabrikskalibrerade för ferro-magnetiska och icke ferro-magnetiska mätobjekt. Två miniatyrsensorer möjliggör installation direkt innuti spindeln. Den kompakta kontrollenheten kan antingen installeras på spindelhuset via en fläns eller direkt inne i spindeln.

Robust design

SGS 4701 arbetar enligt virvelströms-mätprincipen. Denna mätmetod är beröringsfri och helt slitagefri. Dessutom är mätprincipen motståndskraftig mot störningar såsom värme, smuts och olja.