Färgsensorsystem för mätning av material, yta, grumlighet, glans

Kompakt. Robust. Exakt.
colorSENSOR CFO100 & CFO200
Kompakt. Robust. Exakt.

colorSENSOR CFO är en nyutvecklad kontrollerenhet för exakt färgdetektering vid industriella mätuppgifter. CFO-serien kännetecknas av hög färgnoggrannhet, moderna gränssnitt och intuitiv användning. Till kontrollerenheten ansluts CFS-sensorer med integrerad fiberoptik som kan anpassas för olika mätuppgifter. colorSENSOR CFO används för färgigenkänning på inredningsdetaljer såsom nackstöd, för förpackningskontroll eller vid sortering av kapsyler, lock eller etiketter.

Detaljer
 • Hög mätfrekvens upp till 30 kHz för dynamiska processer
 • Stort färgminne för olika provpartier
 • Exakta mätningar med hög färgnoggrannhet ΔE ≤ 0,3
 • Val av färgutrymme: XYZ, xyY, L*a*b*, L*u*v* eller u'v'L*
 • Ljuskälla: LED med vitt ljus
 • Ethernet-, RS232-processgränssnitt samt extra USB-gränssnitt för CFO200
 • för CFO100 & CFO200 finns tillvalet (100): Modbus (TCP/RTU) + Gateway: PROFINET, Ethernet/IP samt EtherCAT
 • Robust aluminiumhus
 • Skyddsklass IP65
 • Kalibrering enligt kundens önskemål
 • Enkelt handhavande via webbgränssnitt

Högsta precision för distinktion av minsta färgskillnader

Den sofistikerade CFO-styrenheten möjliggör detektering av de minsta färgskillnaderna. Dess kraftfulla ljuskälla i kombination med fiberoptiska sensorer gör det möjligt att särskilja färger på mörka ytor såväl på glansiga och reflekterande ytor som på strukturerade metaller.

Intuitiv funktion via webbgränssnitt

Det integrerade, intuitiva webbgränssnittet förenklar konfigurationen av CFO-givaren. Givaren är ansluten till en PC via ett Ethernet-gränssnitt. Webbgränssnittet har mätvärdesdisplay, inställning och konfiguration av t.ex. exponeringstid och mätfrekvens. Dessutom kan olika färggrupper skapas med en enskild tolerans för varje färg.

Kundspecifik kalibrering

För att förbättra igenkänningsprestanda och minska avvikande mätvärden mellan flera sensorer för en viss konfiguration kan kunder begära en kundspecifik kalibrering för colorSENSOR CFO200. Därför kalibreras sensorn och styrenheten till det kundspecifika referensobjektet i det mätarrangemang som krävs. En mätavvikelse för Delta E < 1 mellan de enskilda systemen kan uppnås. Tack vare kalibreringen är sensorerna utbytbara och mäter färger som har nästan samma Lab-värden.

Högpresterande Multiteach-funktion

Tack vare Multiteach-funktionen kan färgvarianter beroende på geometrin läras in i färggrupper. Eftersom de identifierade färgerna varierar beroendet på avståndet mellan sensor och mätobjekt kan dessa färgvarianter helt enkelt läras in i en färggrupp. För olika färgtoner kan individuella färggrupper skapas.

Precise True Color sensors – colorSENSOR CFO100/200

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80