Högprecisions interferometer med vitt ljus för beröringsfria avstånds- och tjockleksmätningar.

interferoMETER IMS5400-DS

Micro-Epsilons innovativa interferometrar med vitt ljus sätter en ny standard för avstånds- och tjockleksmätningar med hög precision. Dessa givare möjliggör stabila mätresultat med sub-nanometerupplösning och erbjuder ett relativt stort mätområde och offsetavstånd. Interferometrarna finns i tre serier: IMS5400-DS för industriella avståndsmätningar med hög precision, IMS5400-TH för exakta tjockleksmätningar och vakuumanpassade IMS5600-DS för avståndsmätningar med picometerupplösning.

Detaljer
  • Exakt avståndsmätning med nanometernoggrannhet
  • Avståndsoberoende tjockleksmätning
  • Bäst i sin klass: upplösning < 30 picometer (IMS5600-DS)
  • Hög signalstabilitet tack vare nya utvärderingsalgoritmer och aktiv temperaturkompensation
  • Stort offsetavstånd
  • Enkel parameterinställning via webbgränssnitt
  • Industrioptimerade sensorer med robust metallhölje och flexibla kablar
  • Givare och kablar lämpliga för vakuum

Interferometer för industri och automation

Den industriella interferometern med vitt ljus består av en robust sensor, en mycket flexibel sensorkabel och en styrenhet i aluminiumhölje som kan monteras på en DIN-skena. Styrenheten har en aktiv temperaturreglering som kompenserar för förändringar i omgivningstemperaturen och därmed uppnår en enorm temperaturstabilitet. Tack vare sin robusta design kan interferometern också integreras i industriella miljöer. Kabellängder upp till 10 m möjliggör också spatial separation av sensor och styrenhet. För mätuppgifter i renrum och i vakuum finns vakuumanpassade sensorer, kablar och kabelgenomföringstillbehör.

Liten ljuspunkt upptäcker de minsta detaljerna och strukturerna

Dessa sensorer genererar en liten ljuspunkt över hela mätområdet. Ljusfläcksdiametern är bara 10 µm och möjliggör detektering av små detaljer såsom strukturer på halvledare och miniatyriserade elektroniska komponenter. Ljuspunkten visualiseras av en pilotlaser och underlättar sensorns inriktning.

Enkel användning via webbgränssnitt

Tack vare ett användarvänligt webbläsarinterface krävs ingen extra mjukvara för konfiguration av styrenhet och givare. Interfacet är tillgängligt via en Ethernetanslutning och möjliggör snabb och enkel justering av t. ex. medelvärde, mätfrekvens och förinställningar.

Moderna gränssnitt för integration i maskiner och system

Styrenheten erbjuder integrerade gränssnitt som Ethernet, EtherCAT och RS422 samt ytterligare pulsgivaranslutningar, analoga utgångar, synkroniseringsingångar och digitala I/O. Detta gör att interferometern kan integreras i alla styrsystem och produktionsprogram.

Applikationer

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80