Lasersensor för avancerad automation

Högsta prestanda:| Snabb, noggrann & tillförlitlig
optoNCDT 1900
Högsta prestanda:
Snabb, noggrann & tillförlitlig
Nytt:

OptoNCDT 1900 erbjuder en unik kombination av hastighet, storlek, prestanda och applikationsmångsidighet för mätningar av förskjutning, avstånd och position. Den kompakta trianguleringssensorn uppnår en hög mätnoggrannhet och mätfrekvenser upp till 10 kHz. Sensorns högpresterande optik genererar en liten ljuspunkt som gör det möjligt att upptäcka de finaste detaljerna och strukturerna på ett tillförlitligt sätt.

Detaljer
  • Mätområden (mm):
    2 | 6 | 10 | 25 | 50 | 100 | 200 | 500
  • Linjäritet från 1 µm
  • Justerbar mätfrekvens upp till 10 kHz
  • Analoga och digitala utgångar
  • Kompakt konstruktion med integrerad elektronik
  • Avancerad ytkompensation för snabb anpassning till föränderliga ytor
  • Fördefinierade och individuella förinställningar i webbgränssnittet
  • Integrerat EtherCAT-, EtherNet/IP- och PROFINET-gränssnitt

Nästa generations lasersensorer

OptoNCDT 1900 är Micro-Epsilos senaste modell lasersensorer. Denna innovativa sensor används för dynamisk mätning avförskjutning, avstånd och position och imponerar med hög hastighet, design och noggrannhet. Den integrerade högpresterande styrenheten möjliggör snabb och mycket exakt bearbetning och utmatning av mätvärden. Den innovativa optoNCDT 1900 lasertrianguleringssensorn används när maximal precision kombineras med den senaste tekniken, till exempel inom avancerad automation, fordonsindustrin, 3D-printning och i koordinatmätmaskiner.

Nu med integrerat Industrial-Ethernet-gränssnitt

De senaste lasertrianguleringssensorerna optoNCDT 1900 finns även med integrerat Industrial-Ethernet-gränssnitt. Beroende på modell kan du via EtherCAT, EtherNet/IP eller PROFINET införliva den kompletta sensorprestandan direkt i din PLC utan en extra gränssnittsmodul. Du profiterar på realtidsdata utan tidsfördröjning och reducerar resursåtgången för installation och kabeldragning. Sensorns parameterinställning kan beroende på modell utföras direkt via industriellt Ethernet eller som tidigare med hjälp av det intuitiva webbgränssnittet. För mycket snabba mätningar har sensorn en översamplingsfunktion med vilken mätdata kan registreras respektive överföras upp till åtta gånger snabbare än busscykeltiden möjliggör.

Optimerad för tjockleksmätningar av elektrodbeläggning

OptoNCDT 1900 lasersensorer finns nu även tillgängliga med ett mätområde på 6 mm. Laserlinjens stråldesign gör sensorn idealisk för tjockleksmätningar i battericellsproduktion. Elektrodbeläggningen är en torkad pasta (den så kallade slurryn) som appliceras på båda sidor av en aluminiumfilm (för katoden) eller på en kopparfilm (för anoden). Efterföljande torkning och kalandrering bildar en delvis mycket porös yta. Den lilla laserlinjen är idealisk för applikationen och kompenserar för ojämnheter i ytan eftersom den är speciellt utformad för mätningar på grova ytor. Tjockleksvärdena som erhålls från den belagda filmen används för kvalitetssäkring.

Både den höga noggrannheten och mycket kompakta storleken gör optoNCDT 1900 idealiskt för denna typ av mätuppgifter.

Högsta stabilitet baserat på intelligent signaloptimering

För första gången finns ett tvåstegs medelmätvärde tillgängligt för att optimera signalen. Detta möjliggör en jämn signal vid kanter och steg. Speciellt för höghastighetsmätningar på rörliga delar möjliggör det högpresterande medelvärdet en stabil signal.

Advanced Surface Compensation - Den intelligenta exponeringskontrollen för krävande ytor

OptoNCDT 1900 är utrustad med en intelligent ytkontrollfunktion. Nya algoritmer möjliggör stabila mätresultat även på krävande ytor som ger förändrade reflektioner. Dessutom är sensorn extremt motståndskraftig mot omgivande ljus och kan också användas i starkt upplysta miljöer. Nya algoritmer kompenserar för omgivande ljus upp till 50 000 lux.

Enkel installation och initial drift

Montering av sensorn med passande hylsor justerar automatiskt sensorn i rätt läge. Detta möjliggör både enkel sensorbyte och ännu högre precision vid lösning av mätuppgifter. Tack vare sina små dimensioner kan lasersensorn också integreras i trånga utrymmen.

Moderna gränssnitt för integration i maskiner och system

Lasersensorn är utrustad med ett RS422-gränssnitt och analoga utgångar. Micro-Epsilons gränssnittsmoduler erbjuder också EtherNet/IP och PROFINET.

Analog RS422 EthernetIP Ethercat Profinet

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80