Hastighetssensor för turboladdare

Maximal störningsokänslighet och noggrannhet vid mätning av aluminium- och titanblad
turboSPEED DZ140
Maximal störningsokänslighet och noggrannhet vid mätning av aluminium- och titanblad

turboSPEED DZ140 är konstruerad för varvtalsmätning i turboaggregat. Sensorn är integrerad direkt i turboaggregathuset och mäter varvtalet såväl som temperaturen.

Detaljer
  • Stort mätavstånd till bladen
  • Mäter mot aluminium och titanium
  • Varvtalsområde från 200 RPM till 400.000 RPM
  • Hög immunitet mot störningar
  • Miniatyrkontroller för enkel installation i motorrum
  • Arbetstemperatur upp till 285°C

Robust miniatyrkontroller

Styrenheten är helt skyddad i IP65-klass. DZ140 virvelströmsmätsystemet står emot bränsle, olja och smuts och klarar temperaturer upp till 115° C. Tack vare sin kompakta konstruktion kan styrenheten integreras direkt i motorrum eller testriggar.

DZ140 är motståndskraftig mot olja och smuts. Detta är en viktig fördel jämfört med optiska system för mätning av hastighet eftersom det kontinuerligt hjälper till att uppnå hög precision.

Enkelt handhavande

Ett antal integrerade funktioner förenklar igångsättning och mätning med DZ140. En 3-färgad »status« LED på kontrollern indikerar när sensorn har optimalt avstånd till turbinbladen. Integrerad temperaturmätning hjälper till att undvika överhettning. Sensorerna kan användas i temperaturer upp till 285°C.

Mätning av aluminium och titan blad

DZ140 mäter på både aluminium och titan blad. Sensorn kan monteras på relativt långt avstånd från bladet. Det maximala mätavståndet på 2,2mm möjliggör säker och tillförlitlig mätning.

Applikationer

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80