Kraftfull virvelströmsgivare nu med mätområden upp till 8 mm

2021-08-24

Den kraftfulla, induktiva eddyNCDT 3060 virvelströmsgivare erbjuder nu ännu mer mångsidighet. Standard sensorportföljen täcker nu mätområden upp till 8 mm. Detta gör det möjligt att lösa krävande mätuppgifter i industriprocesser med högsta precision. Sensorportföljen, som är kompatibel med styrenheten, består av mer än 400 modeller.
Systemet kombinerar precision, hastighet och temperaturstabilitet och är därför särskilt lämpligt för industriella produktionssystem och maskiner. Mätuppgifter inkluderar exakt kontroll av öppningar, bestämning av axelrörelser och övervakning av maskinedelar och drivkomponenter.
Den distansoberoende kalibreringsfunktionen med flera punkter är anmärkningsvärd. Med styrenhetsmodellen DT3061 är 5-punktslinearisering möjlig på plats vilket till och med ökar mätnoggrannheten ytterligare. Dessutom erbjuder DT3061 digitala- och temperaturutgångar och möjliggör lagring av flera karakteristiska kurvor. Parameterinställningen utförs via ett modernt, användarvänligt webbgränssnitt som nås via ett Ethernet-gränssnitt.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80