Lasersensor med digital utgång, för OEM och sereapplikationer

2021-08-24

Lasersensorn OptoNCDT 1220 har bevisat sig i många aspekter inom OEM- och serieapplikationer i automatiserade processer. Dess framgångar baseras på den intelligenta kombinationen av hög flexibilitet, kompakt design och mätnoggrannhet.
Den nya lasersensorn finns med standardmätområden mellan 10 och 50 mm. Tack vare en mätfrekvens på 1 kHz erbjuder sensorn hög repeterbarhet från 1 µm och en linjäritet från 10 µm.
Det utmärkta förhållandet mellan pris och prestanda gör optoNCDT 1220 idealisk för mätuppgifter som involverar ett stort antal sensorer. Sensorn används t.ex. i fordonsindustrin för fordonsmontering, djuppressningsprocesser, maskinbyggnad för närvarokontroller eller för detektering av komponentgeometrier, i robotik, 3D-printing samt i förpackningsprocesser och logistik. Den låga vikten gör lasertrianguleringssensorn perfekt för applikationer med höga accelerationer.
Datautgången är flexibel via det analoga eller digitala RS422-gränssnittet. Dessutom möjliggör gränssnittsmodulen IF2030 från Micro-Epsilon integration via PROFINET och EtherNet/IP.
Den kompakta designen med integrerad styrenhet gör det enkelt att installera sensorn även i begränsade utrymmen.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80