Exakta tjockleksmätare för band- och plåtmaterial

2022-01-11

thicknessGAUGE-systemen erbjuder 100% kvalitetskontroll med hög precision och maximal flexibilitet. Olika sensorteknologier gör att många olika ytor och material kan mätas. Dessutom kan dessa extremt kompakta system anpassas optimalt till respektive mätuppgift. Tack vare det utmärkta priset i förhållande till prestanda kan C-ram- och O-ramsystem användas i standardapplikationer inom industrin såväl som inom OEM-sektorn. Automatisk kalibrering utförs regelbundet inom några sekunder.

thicknessGAUGE C.L

C.L-modellerna är utrustade med lasersensorer med hög mäthastighet och precision till ett bra pris i förhållande till prestanda. Dessa system används för tjockleksmätning av trä, plast och metaller med en noggrannhet på ±2 / ±5 µm och en mäthastighet på upp till 4 kHz.

thicknessGAUGE C.C

C.C-modellerna är utrustade med konfokalkromatiska sensorer. Sensorerna arbetar med en mäthastighet på upp till 5 kHz och en noggrannhet på ±0,4 µm. De utmärker sig genom att tjockleksmätningen även kan utföras på reflekterande och glansiga mätobjekt samt på transparenta och halvtransparenta filmer.

thicknessGAUGE C.LP

C.LP-modellerna är utrustade med en laserprofilskanner som erbjuder en mäthastighet på upp till 100 Hz och en noggrannhet på upp till ±0,75 µm. Sensorerna används bland annat för tjockleksmätning av perforerade och präglade plåtar samt för valskontroll och kvalitetsdokumentation.

thicknessGAUGE O.EC

De senaste O.EC-modellerna baseras på en combiSENSOR. Den kombinerar en induktiv sensor baserad på virvelströmmar och en kapacitiv sensor och mäter därför tjockleken på icke-ledande material som styrs över en mätrulle. Sensorerna är särskilt lämpliga för tillförlitlig och exakt tjockleksmätning av filmer och plastremsor.

Programvara för analys och kontroll

Alla thicknessGAUGE-modeller är utrustade med ett omfattande mjukvarupaket. Detta inkluderar kraftfull signalbehandling för exakta och stabila mätvärden, en artikeldatabas och ett SPC-paket. Dessutom är statistiska utvärderingar och helautomatisk dokumentation och kontroll av tillverkningsprocessen möjlig. Kontinuerlig övervakning av definierade målparametrar och gränsvärden ingår också. Dessutom erbjuder mjukvaruprogrammet helautomatisk dokumentation av mätutrustningens förmåga samt ett flexibelt gränssnitt för anslutning till produktionslinjen som kommunicerar via Ethernet, EtherNet/IP, PROFINET eller EtherCAT.

View product

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80