Nya produkter i överblick

2022-09-27

Get an overview of Micro-Epsilon's current sensor solutions that are particularly compact, smart and economical: from 3D measurement technology and thickness measurement to laser sensors and confocal chromatic measuring systems for high-precision displacement measurement. We will be happy to support you in selecting the right measurement method or with a test measurement.

Kraftfulla 3D-sensorer med enhetlig mjukvarulösning

Micro-Epsilon har utvecklat en ny, kraftfull 3D-generation för inline mätning och inspektionsuppgifter. Programvaran 3DInspect tillhandahåller inte bara kompletta 3D-punktmoln utan erbjuder också en enhetlig mjukvarulösning för alla 3D-sensorer från produktportföljen för detta ändamål. 3D-sensorerna imponerar med mätnoggrannhet i området under mikron. De kan integreras i moderna miljöer via GenICam/GigE Vision-standarder. 3D-punktmolnen kan utvärderas direkt och användas för processkontroll. Sensorerna utför geometriska komponentkontroller, positionsbestämning, närvarokontroller och planhetsmätningar. Alla sensorer kan användas in-line, stationärt och på en robot.

Exakta tjockleksmätningar inline för rem- och plåtmaterial

Systemen thicknessGAUGE ger mycket exakta tjockleksvärden för remsor och plåtmaterial. Förutom C-frame-modellerna kan de även integreras i produktionslinjen som O-frame-versioner. De kan anpassas perfekt till mätuppgiften och objektytorna som ska mätas genom att använda olika sensorteknologier såsom laserskannrar, lasertrianguleringssensorer, konfokala sensorer och elektromagnetiska kombinationssensorer. thicknessGAUGE möjliggör 100 % tjockleksmätning inline. Systemen mycket precisa, ekonomiska och kan anpassas till mätuppgiften med hänsyn till olika parametrar som mätbredd, mätområde m.m.

Kraftfulla lasersensorer med EtherCAT

Den innovativa lasertrianguleringssensorn optoNCDT 1900 erbjuder en unik kombination av hastighet, storlek och noggrannhet. Sensorn används för dynamiska läges-, avstånds- och positionsmätningar exempelvis i bilindustrin, vid 3D-printning eller i koordinatmätmaskiner. Med det integrerade, industriella Ethernet-gränssnittet (EtherCAT) erbjuder sensorn fördelar speciellt för höghastighetsprocesser och för nätverk bestående av flera enheter och maskiner. Integreringen via EtherCAT i ett bussystem kan utföras enligt standardprotokoll (TCP, UDP, FTP) och underlättar därmed kommunikationen. För krävande ytor är sensorn utrustad med intelligent ytkontroll som säkerställer optimal exponering och därmed stabila mätresultat.

Världens största portfölj av konfokala sensorer

Konfokalkromatiska sensorer används för avstånds- och tjockleksmätningar där högsta noggrannhet och signalstabilitet krävs. De erbjuder den senaste tekniken kombinerad med hög hastighet och maximal precision. Olika sensormodeller och styrgränssnitt möjliggör en mängd olika applikationsområden till exempel inom halvledarindustri, glasindustri, medicinteknik och plastproduktion. Tack vare dessa kraftfulla styrenheter och exakta sensorer kan de minsta detaljerna och strukturerna på alla ytor mätas tillförlitligt.

Moderna lasersensorer med IO-Link

Lasersensorn optoNCDT ILR2250 med IO-Link mäter avstånd upp till 100 m utan reflektor och upp till 150 m med reflektor. Sensorn kan användas både inom- och utomhus. Det robusta pressgjutna aluminiumhöljet är designat för industriella miljöer. optoNCDT ILR2250 används bland annat inom stålindustri, transport, logistik samt vid tillverkning av transportbandssystem. IO-Link-standarden möjliggör registrering, utbyte och utvärdering av processdata, parametrar och diagnosvärden för hela produktionsprocessen, från PLC till sensor-/aktuatornivå. Detta sparar tid och pengar. Allt som behövs för anslutning är en gemensam industrilinje.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80