Kylande och säkra – skyddskapslingar för värmekameror

2017-02-28

Med specifika skyddskapslingar utökar man värmekamerornas användningsområden. Speciellt i tuff industriell miljö eller i utomhustillämpningar kan det vara nödvändigt med »CoolingJacket« eller nya Outdoor-skyddshuset.

thermoIMAGER TIM mäter yttemperaturer beröringsfritt från -20° C till + 1800° C. Den vattenkylda kapslingen möjliggör användning i omgivningstemperaturer på upp till 180° C. »Advanced«-modellen möjliggör användning i temperaturer upp till 315° C. Ytterligare komponenter, såsom TIM NetBox, USB-server Gigabit och Industriell Process Interface (PIF) kan integreras i »Extended« versionen. Kapslingen har dessutom skyddsfönster med anti-reflexbehandling för optimal funktion.

Den nya robusta kapslingen i rostfritt stål (IP66) möjliggör utomhusdrift av värmekameror dygnet runt hela året. Kapslingen är ett pålitligt skydd i svåra förhållanden och skyddar mot smuts, temperaturväxlingar och luftfuktighet. Kameralinsen skyddas av ett antireflexbehandlat germaniumfönster med hög motståndskraft alternativt en motståndskraftig plastfilm.
Den integrerade renblåsningsmanteln är särskilt fördelaktig eftersom den kontinuerligt rengör det skyddande fönstret från smuts vilket säkerställer tillförlitlig drift av värmekamerorna även i dammiga och fuktiga miljöer. Ett värmeelement och fläkt startas automatiskt vid temperaturer under 15° för att säkerställa en homogen driftstemperatur. USB Server Gigabit förser TIM kamerorna med en Ethernet-utgång som möjliggör integrering i styrsystem över stora avstånd.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80