Nyhet: ThermoIMAGER TIM med VGA-upplösning

2017-04-10

Kamerans mätområde, från 200° C till 1500° C, gör den idealisk för temperaturövervakning i realtid vid produktion av glasskivor, flaskor, displayer och andra glasprodukter. Den höga bildfrekvensen, upp till 125 Hz, och linjeskanningsfunktionen möjliggör mätning vid hög produktionshastighet.

Via kamerans interface och mjukvara TIMConnect som ingår kan inställningarna anpassas till befintliga styrsystem. Både analoga- och digitala utsignaler kan fås. Digitala utsignaler kan fås via USB 2.0 eller GigE. Programvaran innehåller en linjeskanningsfunktion som möjliggör mätning i begränsade utrymmen. Värmebilden byggs upp av temperaturprofilen, linje för linje av det rörliga mätobjektet, även när synfältet är kraftigt begränsat. På så sätt kan fördelningen av varma och kalla zoner övervakas och vid behov justeras värme- eller kylelementen. Detta bidrar till att spänningar och deformationer av glaset, vilka annars skulle innebära synliga defekter, kan undvikas. Om glaset har en reflektionsbeläggning kan ytterligare en referenspyrometer integreras för att justera värmekameran. ThermoIMAGER TIM G7 / VGA kan användas i omgivande temperaturer upp till 70 ° C och om den utrustas med en kylkapsling, vid omgivande temperaturer upp till 315 ° C.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Badvägen 14
21854 Klagshamn, Sweden
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 856 473 380
+46 856 473 389