Ny kompakt lasergivare med innovativa funktioner

2017-07-04

ILD1750 är idealisk för mätning av läge, avstånd och position i många branscher som t ex automationsteknik, elektronikproduktion, fordon- och maskinbyggnad. Den kompakta och industriella universalmodellen levereras med många nya funktioner som ger precisionsmätningar med hög mätfrekvens. Det laseroptiska mätsystemet fungerar nästintill oberoende av material och färg tack vare ytkompensationsfunktionen A-RTSC.
Det nya webbgränssnittet förenklar konfigurationen utan krav på ytterligare programvara. Förinställningar för mängder av olika material som metaller, plast och organiska material finns tillgängliga vilket möjliggör snabb, enkel och optimerad användning. Mätfrekvenser upp till 7.5 kHz kan fritt väljas och anpassas individuellt till respektive mätuppgift.
Vid mätning på exempelvis oljiga ytor kommer reflektionen att presenteras i webbgränssnittet som två toppar; en när ljuset reflekterar oljan och en när ljuset reflekterar mätobjektets yta. Val av vilka toppar som skall användas eller filtreras bort görs enkelt i webbgränssnittet. Detta möjliggör även tillförlitlig mätning exempelvis vid konstruktion av motorer och växlar samt på belagda material, mätobjekt bakom glas eller filmförseglade komponenter. Datautgången är analog eller digital via ett RS422-gränssnitt. Dessutom erbjuder ILD1750 två digitala utgångar och en ingång för styrning av olika funktioner.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80