Universell tjockleksmätning med utökat mätområde

2017-07-04

thicknessSENSOR är ett högpresterande system för applikationer i metall- och plastindustrin så som tjockleksmätning av platta plast- och plåtmaterial och mätning på ett brett sortiment av tyger och kompositmaterial. Den nyckelfärdiga lösningen är även lämplig för mängder av andra applikationer och har nu utökats med ytterligare tre mätområden för materialtjocklekar upp till 25 mm och mätbredder upp till 400 mm.
Två lasertrianguleringsgivare fixeras mitt emot varandra på en stabil ram och mäter på objektet från båda håll. Elektroniken som är integrerad i ramen beräknar tjockleksvärdena och matar ut dessa digitalt via Ethernet eller analogt. I systemet ingår också ett användarvänligt, intuitivt webbgränssnitt som gör att användaren kan ladda upp enskilda förinställningar för respektive mätuppgift.
Den diffusa reflektionen som mottas av detektorn visualiseras i webbgränssnittet. Vid mätning på exempelvis en oljig metallyta kommer detta att presenteras som två toppar. En när ljuset reflekterar oljan och en när ljuset reflekterar metallen. Genom att välja vilken av topparna man önskar mäta på optimeras mätuppgiften. Upp till åtta användarspecifika inställningar kan lagras och exporteras.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Badvägen 14
21854 Klagshamn, Sweden
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 856 473 380
+46 856 473 389