Induktiva virvelströmsgivare ger ökad flexibilitet

2017-08-31

Micro-Epsilon har haft en framträdande roll inom virvelströmteknik under årtionden. Induktiva lägesgivare baserade på virvelströmmar tål tryck, smuts och olja och erbjuder mätresultat med hög precision. Förutom givare med M12-gänga finns även kompakta eddyNCDT 3001 tillgänglig med M18-gänga och mätområden om 6 mm eller 8 mm. Detta ökar givarnas potentiella tillämpningar inom nya användningsområden. Givarna har kapslingsklass IP67 och är temperaturkompenserade upp till 70°C. De används med fördel inom automation, maskinbyggnad och maskindesign. Eftersom givarna är lätta att använda och priset är utmärkt i förhållande till prestanda, är de särskilt lämpade för stora volymer och OEM-applikationer. Den höga mätnoggrannheten och linjäriteten samt den höga mätfrekvensen om 5 kHz är enastående jämfört med konventionella induktiva givare i samma prisklass. eddyNCDT-givare är kalibrerade på fabrik för ferromagnetiska eller icke-ferromagnetiska material.

De nya modellerna med M18-gänga för mätområde om 6 mm eller 8 mm finns tillgängliga från mitten av september 2017.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80