Kraftfulla lasergivare med ännu större flexibilitet

2018-04-10

De nya lasergivarna optoNCDT 1750-500 och 1750-750 möjliggör många nya användningsområden för mätning av position och avstånd. Beroende på modell sträcker sig mätområdena från 2 mm till 750 mm. Dessa robusta och kraftfulla lasergivare är speciellt konstruerade för industriella applikationer inom automation och gör det möjligt att mäta på svåra ytor så som halvtransparent plast och keramik, PCB-material, kol och glasfiberarmerad plast. Givarna fungerar nästan oberoende av material och färg. Flexibiliteten gör dem lämpliga för kvalitetskontroll i realtid i nästan alla branscher exempelvis elektronikproduktion, bilindustri, förpackning, maskinbyggnad eller automationsteknik.
Kombinationen av unik prestanda och ett brett utbud av funktioner har resulterat i att givarna tagit en ledande roll i sin klass. Nya utvärderingsalgoritmer och förbättrade komponenter möjliggör extremt hög mätnoggrannhet och dynamik. Den lilla mätpunkten gör givarna idealiska för pålitliga mätningar av de minsta komponenterna. På grund av den extremt kompakta designen kan systemet även integreras i ett begränsat utrymme.
Mätdata kan erhållas via analog utgång eller ett digitalt RS422-gränssnitt. Dessutom är de innovativa givarna utrustade med två digitala utgångar och en ingång för att styra olika funktioner. Webbgränssnittet gör det möjligt att snabbt anpassa givarna till respektive mätuppgift med hjälp av fördefinierade inställningar. Mycket noggranna mätresultat genereras utan ytterligare komplex optimering. Upp till åtta användarspecifika givarinställningar kan lagras.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80