Maximal färgnoggrannhet med CFO100 och CFO200 True Color Recognition

2018-05-23

Micro-Epsilons produktsortiment av färggivare har utökats med den nya modellen CFO200 colorSENSOR som med en mätfrekvens på 20 kHz är idealisk för dynamiska mätuppgifter. 220 lumen producerar enorm ljuskraft på och 8 digitala utgångar finns tillgängliga.
Tack vare den utmärkta repeterbarheten av ΔE ≤ 0.3 kan de finaste färggraderingarna redovisas på ett tillförlitligt sätt. Även mörka färger som svart, grå och mörkblå kan särskiljas t.ex. vid mätning av gråtonerna på betongblock och stenar. I bilindustrin bestämmer färggivaren färgförändringen under galvanisering för att stoppa maskinen när börvärdet uppnås. Eftersom CFO200 känner igen mindre färgavvikelser på olika material på ett tillförlitligt sätt används givaren även för att skilja material och beläggningar åt t.ex.rostfritt stål och zink eller mässing och guld.
Högprecisionsgivarna CFO100 och CFO200 True Color känner igen vilken färg som helst vare sig det gäller målningsteknik, automationssystem, medicinsk förpackning, kvalitetskontroll, ytmärkning eller tryckteknik. Givarna har nu utökats med det innovativa användarvänliga webgränssnittet från Micro-Epsilon. Genom anslutning till dator får användaren hjälp med grafiska frågor rörande givardata och många praktiska inställningar. Dessutom kan givaren anpassas för olika färggrupper och toleransutrymmen för varje färg. Inlärning av färger kan utföras via webbgränssnitt.
Inspelning av färgvärden och styrning av produktionssystem är möjlig tack vare Ethernet-gränssnittet vilket möjliggör integration i moderna industriella miljöer. Belysning och mätning tillhandahålls via en optisk fiber vilket innebär flera fördelar. Givaren är idealisk för begränsade utrymmen eftersom givarhuvudet kräver ett minimum av utrymme. Dessutom uppfyller ett stort antal givarhuvuden kraven för olika mätuppgifter och kundspecifika anpassningar.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80