NYHET: Mjukvara för laserskannrar möjliggör nu även mätning av mellanrum

2018-11-28

Den senaste mjukvaran Configuration Tools 6.0 erbjuder ytterligare funktioner för scanCONTROL och ersätter nu den tidigare mjukvaran för gapCONTROL. Förbättrade funktioner möjliggör nu också mätning och utvärdering av olika former av spalter. Den senaste versionen är en gemensam mjukvarulösning för både scanCONTROL och gapCONTROL, vilket ger förbättrad användarvänlighet.
Programvaran kan användas tillsammans med alla smarta skannrar i serierna scanCONTROL 26xx och 29xx, villket omfattar följande modeller: 2610, 2611, 2660, 2661, 2910, 2911, 2960 och 2961. Det är enkelt att uppgradera till den senaste versionen med hjälp av några enkla steg.
Sedan version 5.2 har mjukvaran erbjudit ett antal språkval som har kompletterats med koreanska i version 6.0. De tidigare tillgängliga språken tyska, engelska, kinesiska och japanska kommer att kvarstå.

Klicka här för att ladda ner Configuration Tools 6.0

Laserscannrarna i serien scanCONTROL är några av de bästa givarna för laserprofil i världen. Tre olika skannerklasser finns tillgängliga: SMART, COMPACT och HIGHSPEED. Modellerna COMPACT och HIGHSPEED ger en rå dataprofil som till exempel kan integreras i kundens programvara. Serien scanCONTROL SMART erbjuder plug-and-play-lösningar för enkla till komplexa mätuppgifter, vilket eliminerar behovet av extern styrenhet. Inställning av givarens parametrar görs via Configuration Tools och det är möjligt att bestämma bland annat steg, vinklar, sömmar och spår samt storlek på spalter. Skannern utför fristående mätning och utvärdering i givarhuvudet samt matar därefter ut värdena via olika gränssnitt och protokollfunktioner (Ethernet UDP, Modbus TCP, Modbus RTU eller RS422).
För mätningar på svåra ytor som trä, mat eller halvtransparent material erbjuder Micro-Epsilon laserskannrar med en blå laserlinje. Det blå laserljuset penetrerar vissa material mindre och projiceras därför starkare på mätobjektet. Därför kan exakta mätvärden uppnås även på svåra ytor.

Förutom ScanCONTROL Configuration Tools 6.0 finns även andra programvarupaket tillgängliga som en gratis nedladdning:

scanCONTROL Modbus Tool 1.0

Detta är ett testverktyg som simulerar kommunikationen mellan en Smart skanner och en dator via Modbus. Paketet innehåller motsvarande exempel för integration i en PLC.

Ladda ner här

scanCONTROL UDP Tool 1.0

Detta testverktyg möjliggör direkt överföring och visning av värden som tillhandahålls av en Smart skanner på en PC. För att förenkla givarnställningen är verktyget utrustat med motsvarande exempel för UDP-överföring.

Ladda ner här

scanCONTROL Developer Tool 1.0

Detta mjukvaruverktyg är speciellt utformat för att integrera laserskannrar i kundens egen programmiljö. Mouseover-funktionen klargör vilka parametrar som ska ställas in i kundens programvara för att implementera motsvarande funktioner i den här programvaran. Motsvarande exempelkoder ingår också.

Ladda ner här

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80