Mer flexibilitet: aktiv kapacitiv givare med 15 meter kabel

2021-04-20

Det kapacitiva mätsystemet capaNCDT 61x4 är utformat för industriella produktionsmiljöer. Jämfört med vanliga givare fördubblar den aktiva givaren, med integrerad förförstärkare, det möjliga avståndet för signalöverföring. Signalen förblir stabil upp till en kabellängd på 15 m.
Kabeln är extremt robust och flexibel vilket gör den idealisk för användning i släpkedjor och robotapplikationer. För att uppnå optimal signalkvalitet kalibreras systemet efter önskad kabellängd. Tack vare detta är systemet klart för användning vilket gör kalibrering på plats överflödig. Utmatning av mätdata sker via RS485-gränssnitt eller en analog utgång.

Det kapacitiva systemet imponerar med sina mångsidiga tillämpningsområden från automationsteknik, robotanvändning och maskinbyggnad för halvledarproduktion.

Fördelar

  • Signalöverföringen förblir stabil upp till en kabellängd på 15 m
  • Högsta möjliga signalstabilitet över hela kabellängden
  • Flexibel kabeldragning tack vare robust kabel
  • Klar för användning utan kalibrering på plats
  • Utmatning av mätdata via RS485-gränssnitt/analog utgång

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80