Materialoberoende hastighetsmätning från första varvet

2021-04-20

Det industriella mätsystemet capaNCDT CST6110 för mätning av rotationshastighet består av en kompakt industrisensor och en robust styrenhet som ansluts via en kabel. Det beröringsfria mätsystemet registrerar rotationshastigheter på ledande material såsom metaller och icke-ledande material såsom keramik eller plast. Mätningarna är pålitliga från det första varvet och kan utföras på blad, tänder, ringar och knoppar. Mätområdet sträcker sig från 1 till 400 000 rpm.
Givaren kan monteras radiellt eller axiellt. M5-gängan möjliggör både stabil och platsbesparande installation. Dess höga störningsimmunitet gör givaren idealisk för användning i områden med elektromagnetisk strålning.
Användningsområdet sträcker sig från övervakning av rotationshastighet på axlar med axiell montering och mätningar i pumpar till mätning av rotationshastighet vid borrning där radiell installation krävs. Datainmatning sker via en spänningsutgång eller ett digitalt gränssnitt.

Fördelar

  • Materialoberoende mätning av rotationshastighet
  • Mätområde från 1 till 400 000 rpm
  • Justerbar vridomkopplare (max 16) för varvtalsutsignal
  • Kompakt industrisensor
  • Robust styrenhet
  • Okänslig för elektromagnetisk strålning

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80