Högpresterande lasermikrometer med stort mätområde

2021-04-20

OptoCONTROL 2520-95 är en precisionsmikrometer från Micro-Epsilon avsedd för statiska och dynamiska mätuppgifter med ett stort mätområde. Både applikationer för kvalitetsinspektion och mätningar inom tillverkningsautomation, kemi- och fordonsindustrin samt maskinbyggnad kan utföras snabbt och pålitligt.
Med ett mätområde på 95 mm utför optoCONTROL 2520-95 exakt mätning med hög linjäritet på <± 15 µm och en repeterbarhet på ≤ 6 µm. Upp till 2000 mätvärden per sekund kan matas ut via analoga och digitala gränssnitt

Lasermikrometern mäter och matar ut flera objekt och motsvarande mätvärden samtidigt. Detta möjliggör till exempel segmentmätningar av flera remsor i skärmaskiner. Dessutom kan slangar och extruderprodukter såsom stänger och plaströr detekteras pålitligt.
Konfigurationen kan enkelt utföras via webbgränssnittet för inställning och konfigurering av videosignal, filter och olika mätlägen.

OptoCONTROL 2520-95 mikrometer fungerar med en laser klassad som 1M d.v.s. skyddsutrustning krävs inte.

Fördelar

  • Snabb överföring, upp till 2000 mätvärden per sekund
  • Stort mätområde med hög linearitet och repeterbarhet
  • Mätavstånd upp till 2 meter
  • Mätning av flera segment
  • Utmatning av data via fieldbus och analoga/digitala gränssnitt

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80