Virvelströmsensorer för fastspänning utökar produktsortimentet

2021-07-27

För små mätområden på 1 mm och 3 mm har Micro-Epsilon utvecklat sensorerna eddyNCDT ES-U1-T och ES-U3-T. Sensorerna är konstruerade för klämmontering och har ingen gänga. Detta förhindrar vridspänning av kabeln orsakad av frekvent svängning. Sensorerna har en definierad klämpunkt, vilket minimerar termisk expansion i mätriktningen och gör att de uppnår en hög temperaturstabilitet.
Via push-pull kan sensorerna enkelt anslutas till kraftfulla styrenheter som mätsystemet eddyNCDT 3060. Regulatorn kombinerar hög precision, hastighet och temperaturstabilitet.
Induktiva sensorer bestämmer förskjutning, avstånd, position, axelrörelse och mellanrum med högsta precision. EddyNCDT 3060 är idealisk för applikationer i tuffa miljöer där det krävs hög noggrannhet t.ex. inom anläggnings- och maskinbyggnad, bilindustri, automationsteknik och testbänkar. 5-punkts lineariseringen, som är möjlig med DT3061-styrenheten, möjliggör ännu högre mätnoggrannhet. Dessutom erbjuder DT3061 kopplings- och temperaturutgångar och möjliggör lagring av flera karakteristiska kurvor. Parameterinställningar utförs via ett modernt, användarvänligt webbgränssnitt som nås via ett Ethernet-gränssnitt.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80