Kompakta lasersensorer nu ännu mer mångsidiga

2022-01-11

De nya optoNCDT 1420LL-sensorerna adderar till sensorportföljen i optoNCDT 1420-serien. Dessa extremt kompakta sensorer kan nu användas på många ytor oavsett om de är släta, grova, diffusa eller glansiga metalliska. OptoNCDT 1420 LL-sensorerna har en liten laserlinje istället för en punkt för att generera ett optiskt medelvärde vilket till stor del kompenserar för skiftande ytor. De uppnår tillförlitliga, mycket exakta mätvärden på grova ytor såväl som defekter, urtag och hål. optoNCDT 1420 LL finns med mätområden på 10, 25 och 50 mm.

Ytterligare skyddsfilm finns nu tillgänglig

optoNCDT 1x20 kan utrustas med skyddsfilm. Normalt är mottagarenheten skyddad av en glasruta. I vissa miljöer kan dock rådande yttre påverkan skada denna ruta vilket orsakar oönskade reflektioner. Därför kan en speciell skyddsfilm appliceras.

Enkanalig omvandlarkabel

Ett användbart tillbehör är den nya enkanaliga konverterkabeln IC2001/USB som ansluter optoNCDT-lasersensorn till USB via RS422-gränssnittet. Det är en billig anslutningslösning för permanent installation. Den oskärmade kabeln tillåter en maximal datahastighet på 1 MBaud. För krävande mätuppgifter finns gränssnittsmodulen IF2001/USB, som också stöder RS422/USB-signalkonvertering, tillgänglig.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80