3D-laserskanners för applikationer i produktionslinjer

2022-05-31

scanCONTROL 3D-laserskannrar från Micro-Epsilon möjliggör pålitliga 3D-mätningar i produktionslinjer. De mäter mycket exakt på olika ytor. Med mäthastigheter på upp till 10 000 Hz är de mycket snabba och ger korrekta värden för 3D-utvärderingar. Dessutom gör den låga sensorvikten dem idealiska för robotapplikationer. Serien innehåller en bred portfölj med olika mätområden från 25 x 15 mm till 200 x 300 mm och skannrarna kan drivas med både röd och blå laser beroende på olika krav.
scanCONTROL 3D-laserskannrar baseras på de senaste standarderna GigE Vision och GenICam och kan därför integreras i ett stort antal bildbehandlingsmiljöer.

Programvaran 3DInspect är ett kraftfullt verktyg för parameterinställning, utvärdering och utdata. Många verktyg, automationsfunktioner och gränssnitt möjliggör skapande, bearbetning och utmatning av uppmätta värden baserade på 3D-punktmoln. 3DInspect är också kompatibel med 3D-sensorerna i serien surfaceCONTROL och reflectCONTROL. Därmed drar användarna nytta av en enhetlig, heltäckande och användarvänlig mjukvarulösning för alla 3D-sensorer från Micro-Epsilon. För mer information eller för att ladda ner programvaran 3DInspect, klicka här.

Fördelar

  • Riktiga 3D-punktmoln utan dataförlust under efterbearbetning
  • Snabba och mycket exakta 3D-mätningar i produktionslinjer
  • Ytvariation
  • Låg sensorvikt, lämplig för robotapplikationer
  • Röd och Blå laserteknik
  • GenICam / GigE Vision standard för enkel integration

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80