Effektiv testning av lysdioder på elektroniska enheter

2022-05-31

ColorCONTROL MFA-7 LED-analysatorn kontrollerar exakt och effektivt rätt färg, intensitet och funktion hos lysdioder. Sensorn kan övervaka upp till 28 mätpunkter samtidigt. Varje mätpunkt är fritt konfigurerbar. Sensorn erbjuder en datahastighet på 100 Hz med ett dynamiskt område på 1 till 50 000 lx. Repeterbarheten är också signifikant ökad med xy ˂ ±0,000025 jämfört med tidigare modeller.
Mätsystemet utmärker sig genom sin flexibilitet. Det är möjligt att placera MFS-mottagarsensorerna var som helst i förhållande till mätobjektet och anpassa det till respektive mätuppgift. Högkvalitativa mottagarsensorer med plastfiberoptik för olika arbetsavstånd och mätpunktsstorlekar finns tillgängliga. Längder och temperaturområden är också varierande.
Den kostnadsfria mjukvaran sensorTOOL används för att ställa in parametrarna på LED-analysatorn. Programvaran läser också upp och registrerar mätvärdena synkront för alla mätpunkter. Det integrerade RS422-gränssnittet möjliggör enkel anslutning till kontrollenheter. Dessutom har MFA-7-serien USB- och RS232-gränssnitt.

Applikationer inom elektronikindustrin

LED-testsystemen ColorCONTROL MFA-7 används bland annat inom elektronikindustrin för kvalitetskontroll av PCB vid in-circuit test (ICT) i renrum. Sensorerna sitter placerade exakt ovanför lysdioderna på ett avstånd av ca 1 mm. Tack vare den kompakta designen kan mottagarens sensorer integreras mellan testnålar eller teststift som sitter fästa i testadapterns lock.
Den stora fördelen med colorCONTROL MFA-7 flerpunkts färgigenkänningssystem från Micro-Epsilon är inspektionen av olika mätpositioner som ligger långt ifrån varandra. Ett litet sensorhuvud och tunna optiska fibrer möjliggör användning i trånga utrymmen.

Fördelar

  • Effektiv testning av upp till 28 lysdioder
  • Testning av färg, intensitet och funktion
  • Hög datahastighet
  • Hög repeterbarhet
  • Fritt konfigurerbara detektionspunkter
  • Flexibel positionering
View product

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80