Nästa generation lasersensorer

2023-04-25

optoNCDT 1900 för läges-, avstånds- och positionsmätning är snabba, högpresterande sensorer designade för små installationsutrymmen. För direkt integrering i industriella Ethernet-styrenheter presenterar Micro-Epsilon optoNCDT 1900-serien med integrerat EtherCAT-gränssnitt. Bearbetning och utmatning av uppmätta värden sker exakt och snabbt via integrerade högpresterande styrenheter. Tvåstegs mätningsmedelvärde kan användas för att optimera signalen vid kanter och steg.

Med det integrerade industriella Ethernet-gränssnittet (EtherCAT) erbjuder fördelar speciellt vid höghastighetsprocesser och i nätverk bestående av flera enheter och maskiner. Integreringen via EtherCAT i ett bussystem kan utföras enligt standardprotokollen TCP, UDP, FTP som underlättar kommunikationen. Tack vare direkt datautmatning via EtherCAT är de uppmätta värdena tillgängliga i realtid. En översamplingsfunktion bidrar också till snabb inhämtning av mätvärden. Detta gör att data kan registreras eller överföras fyra gånger snabbare än PLC:s cykel skulle tillåta. För en PLC med en cykeltid på 1 ms kan de uppmätta värdena därför inhämtas vid 4 kHz.

Sensorerna arbetar med intelligent ytkontroll. Detta gör att sensorn alltid kan leverera exakta resultat, även vid byte av ytor med olika reflektionsintensitet. Omgivande ljus kompenseras med upp till 50 000 lux.
OptoNCDT 1900 används i applikationer som både kräver snabbhet och modern teknik inom precisionsautomation, fordonsindustrin, vid 3D-printing och i koordinatmätmaskiner.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80