Extremt små kapacitiva sensorer levererar högsta noggrannhet

2022-12-06

De nya sensorerna capaNCDT CSE01 och CSE025 utökar Micro-Epsilons portfölj av kapacitiva sensorer. Med en diameter på 3 mm och en längd på bara 15,6 mm är CSE01 en av de minsta triaxiala sensorerna i världen. Givarna är utrustade med integrerad kabel och kan även installeras i trånga utrymmen.
Kapacitiva sensorer från Micro-Epsilon kännetecknas av små dimensioner samtidigt som de levererar högsta precision vid avstånds-, positions- och tjockleksmätningar. Micro-Epsilon erbjuder en omfattande standardportfölj med fler än 30 kapacitiva sensorer i mätområden från 0,05 till 10 mm. Tack vare den innovativa triax-tekniken kan sensorerna bytas ut utan ytterligare kalibrering.
Robusta kapacitiva sensorer används både i industriella miljöer, där sub-mikron noggrannhet uppnås, och i rena miljöer, där även mätningar ner till sub-nanometer noggrannhet är möjliga. Sensorerna levererar även extremt stabila signaler i speciella miljöer så som i vakuum och renrum eller vid magnetfält. De är temperaturkompenserade och uppnår högsta precision även vid fluktuerande och höga temperaturer.

View product

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80