Högpresterande lasersensor med integrerad EtherNet/IP interface

2023-01-11

Lasersensorerna optoNCDT 1900 mäter förflyttning och avstånd med hög precision och med hög hastighet. Det nya integrerade EtherNet/IP interfacet är ytterligare ett tillval för säker industriell anslutning. Redan nu finns modeller med integrerat EtherCAT interface. Många applikationer kräver nätverkskommunikation mellan multipla enheter och maskiner. Detta görs ofta via moderna fältbuss system. Det integrerade interfacet möjliggör smidig integration av Micro-Epsilons sensorer till industriella Ethernet kontrollenheter.

Dessa lasersensorer karakteriseras av deras prestanda och noggrannhet kombinerat med kompakt design. De löser avstånds- och positionsmätningar extremt snabbt och är speciellt anpassade för höghastighets processer. De används inom formsprutning, förpacknings- och CNC maskiner, batteriindustrin, smartphone tillverkning, robot applikationer och trävaru processing, mm.

Direkt data output via Industriellt Ethernet undviker tidsfördröjning orsakat av ytterligare A/D omvandlingar. En översamplingsfunktion bidrar också till snabb insamling av mätdata. Detta möjliggör att lagra eller överföra mätdata fyra gånger snabbare än PLC'ns frågecykel.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80