Laserskanner nu ännu robustare och extremt utrymmesbesparande

2023-01-11

Nya scanCONTROL 30xx laserskanner modeller är nu tillgängliga. Optionen med den integrerade bakre kabelanslutningen möjliggör nu installationer i ännu trängre utrymmen. Längden på den integrerade kabeln är 30 cm. Denna version har inga anslutningar på ovansidan vilket betyder ca 80 mm lägre installationshöjd. Jämfört med standardmodellen reducerar detta installationsutrymmet med ca 50%.

En annan fördel är det nya skyddshuset, som gör sensorn ännu tåligare mot tuff industriell miljö. Huset finns för sensorer i 25x0/29x0-serierna med mätområden på 25, 50 och 100 mm såväl som serie 30x0 och 30x2 med mätområden på 25 och 200 mm.

Skyddshuset har anslutningar för luftrenblåsning och vätskekylning, ett justerbart stänkskydd, ett utbytbart skyddsglas och en luftrenblåsningsenhet. Om det integrerade renblåsningssystemet matas med tryckluft avlägsnar detta smuts, damm och partiklar och förlänger på så sätt intervallen för rengöring. Huset med vattenkylning skyddar mot hög omgivningstemperatur och ger dessutom extra skydd mot mekanisk skada. Å andra sidan kan sensorn också värmas i händelse av låg utomhus temperatur. Skyddsfönstret kan enkelt bytas ut till låg kostnad.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
jakob.geisler@micro-epsilon.se
+46 8 564 733 80