Kontakt
Nedladdningar

surfaceCONTROL 3D 3200

Högpresterande 3D snapshot-sensor för industriella mät- och inspektionsuppgifter

Högpresterande surfaceCONTROL 3D 3200 snapshot-sensorn är idealisk för användning i industriella applikationer. Sensorn utför automatiserade inline 3D-mätningar och inspektion av geometri, form och yta på diffust reflekterande ytor. Sensorn kännetecknas av kompakt design och hög mätnoggrannhet i kombination med hög databehandlingshastighet. Med en hög repeterbarhet på Z-axeln på upp till 0,6 µm är sensorn idealisk för exakta 3D-mätnings- och inspektionsuppgifter. Två olika mätområden täcker olika mätfält.

logo

Detaljer

 1. Förvärvstid från 0,3 s
 2. Micron ögonblicksbilder för stora mätfält
 3. Högsta precision upp till 0,6 μm
 4. Digitala gränssnitt (integrerade): GigE Vision /GenICam
 5. Digitala gränssnitt (via 2D/3D Gateway): PROFINET / EtherCAT / EtherNet/IP*
 6. Digitala in-/utgångar: 4 digitala I/O för vilka parametrar kan ställas in (för extern trigger, sensorstyrning, utmatning av sensortillstånd)
[]
Kontakt
MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
kontakt formulär
Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.

* Utvärderingar från 3DInspect kan överföras till en PLC via dessa fältbussar. Givarinställningar kan laddas av en styrenhet via 3DInspect med hjälp av parameter set mapping.

Nya generationens 3D-mätningar

Utöver den snabba datautgången har surfaceCONTROL 3D 3200 även ett IO-gränssnitt. EtherNet/IP, PROFINET och EtherCAT är tillgängliga genom att använda 2D/3D Gateway II. 3D GigE Vision-kompatibilitet möjliggör också enkel integrering i tredje parts bildbehandlingsprogram. Den omfattande SDKn för kundprogramvaruintegration avrundar mjukvarupaketet.

Applikationsexempel

 • 3D-inspektion av geometri och form
 • Inspektion av elektroniska komponenter
 • Automation, produktions- och processövervakning samt kvalitetskontroll
 • Beröringsfri mätning på diffust reflekterande ytor & Go process
 • Inspektion av form, position och yta.

Programvara 3DInspect för 3D-mätningar och inspektion

Programvaran 3DInspect är ett kraftfullt verktyg för inställning av sensorparametrar och industriella mätuppgifter. Denna programvara överför mätdata från sensorn via Ethernet och tillhandahåller data i tredimensionell form. 3D-data bearbetas, utvärderas och bedöms vidare med mätprogram 3DInspect på datorn som vid behov loggas och överförs via Ethernet till en styrenhet. Om det behövs kan 3D-data sparas med programvaran. Dessutom är inställningen och konfigurationen av sensorn möjlig via programvaran. För anslutning till ett automatiseringsgränssnitt är det funktionella tillägget 3DInspect Automation möjlig vid användning av SC3210 -sensorerna som också omfattar omfattande dataloggning.