Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet Hoppa till undernavigering

Förekomstregistrering av mycket små delar inom elektronikproduktion

Inom elektronikproduktionen används mycket små delar som knappt kan urskiljas med blotta ögat. SMD-motstånd och mycket små elektroniska komponenter används i stora mängder på kretskort.

Den fiberoptiska sensorn optoCONTROL CLS1000 används för att kontrollera förekomsten av dessa mycket små elektroniska komponenter automatiskt, tillförlitligt och ekonomiskt. De maximalt 0,5 mm stora motstånden transporteras via ett vibrerande band och måste sedan falla genom genomskinliga plaströr. När motstånden oavsiktligt laddas med elektrostatiskt, fastnar en del av dem på bandet eller röret.

OptoCONTROL CLS1000-AU i kombination med en CFS4-Q3-transmissionssensor säkerställer att de nödvändiga motstånden finns tillgängliga för nästa processteg. 

I denna tillämpning passerar motstånden genom sensorns ljusband som därigenom delvis skuggas. Mätsystemet registrerar detta skuggområde och matar ut det som en ändring av det analoga värdet. På så sätt kan de mycket små elektroniska delarna registreras och räknas exakt.